ROCA lansează un holding în agricultură și plănuiește listarea la bursă

Redacția iul. 17, 2022 0 comentarii
Roca Agri RDF

Compania românească de private equity ROCA Investments, parte din Impetum Group, a anunțat miercuri lansarea unui holding de agricultură, care momentan reunește companiile RDF, RDF Agricultura și Adidana, iar până la finalul anului urmărește încă o tranzacție, urmată de încă 1-2 tranzacții anul viitor și de o listare pe bursă, cu target piața principală.

Holdingul de agricultură ROCA Agri RDF vrea să realizeze investiții în companii românești, prin preluarea de pachete majoritare de acțiuni, și să implementeze conceptual de one stop shop pentru fermieri la nivel întregului sector agricol.

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, a afirmat că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește raportul între capitalul privat atras într-un an și PIB-ul țării respective – dacă în Europa media este de 0,7%, în România se indicatorul se plasează la 0,24%.

„Acest holding va adresa nevoie de capital privat. Vrem să facem business la nivel național și extindem liniile de business prin achiziții de companii pe care dorim să le atragem într-un parteneriat. Ne dorim să creăm un one stop shop pentru fermieri”, a declarat Alexandru Savin, Investment Manager al ROCA Investments.

Noul holding cuprinde în prezent 3 companii: RDF SA, RDF Agricultura SRL și Adidana SRL.

Compania este deja în negocieri pentru preluarea unor companii, iar planurile pentru viitorul sunt o nouă achiziție în 2022, urmată de 1-2 achiziții în 2023, precum și listare pe piața principală a Bursei.

„Am dori anul ăsta să mai reușim să facem o tranzacție. Pentru anul viitor, având în vedere că plănuim și această majorare de capital pe piața de capital, ne uităm la 1-2 tranzacții. Nu sunt chestiuni pe care să ni le impunem ca target, ci vor depinde foarte mult de găsirea companiei/companiilor potrivite, care să ne ajute să implementăm conceptul de one stop shop cât mai repede și cât mai bine. Avem săptămânal întâlniri cu antreprenori din sectorul agricol, dar în principal tot timpul analizăm 1-3 companii, indiferent dacă parteneriatele se concretizează sau nu”, a mai declarat Alexandru Savin.

Holding-ul este condus în prezent de Florin Deznan, CEO, care a fondat compania RDF.

Cele trei companii au înregistrat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de peste 300 milioane lei. Pentru tot anul 2022 compania estimează venituri de până la 700 milioane lei.

ROCA Investments mai deține și holding-ul ROCA Industry. În 2021, ROCA Investments a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *