România are o creștere de 44% a nivelului de trai față de acum zece ani, susține ministrul Muncii / Bucura-Oprescu a vorbit despre situația din țară în trecut: „Bunica mea avea o singură cutie de Dero pe care o folosea pentru toate treburile casnice”

simona bucura oprescu ministru al muncii Foto: Inquam Photos / George Calin

România are o creștere de 44% a nivelului de trai, față de acum zece ani, conform celor mai recente date Eurostat, a afirmat, joi, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„România, față de acum zece ani, pe datele Eurostat recente, are o creștere de 44% a nivelului de trai. Sigur că fiecare dintre noi simțim nevoia să se vadă în viața noastră această creștere, dar eu zic că se vede. Deși noi nu realizăm, nivelul nostru de trai a crescut semnificativ”, a spus ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a oferit, în acest sens, un exemplu personal.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Străbunica mea spăla cu apă de ploaie și cu săpun făcut în casă. Bunica mea avea o singură cutie de Dero pe care o folosea pentru toate treburile casnice. Mama avea deja mașină de spălat. Astăzi avem majoritatea dintre noi mașină de spălat și mai multe tipuri de detergenți. Sigur, ne dorim ca fiecare român să nu fie în risc de sărăcie și de privare socială. Pentru asta trebuie să continuăm ceea ce am început împreună”, a mai arătat ministrul.

Capacitatea instituțională a Inspecției Muncii

În ceea ce privește capacitatea instituțională a Inspecției Muncii, ministrul Muncii a subliniat că, deși ministerul a finalizat Hotărârea de Guvern, tot acest demers nu va putea fi dus până la capăt din cauza schimbărilor politice.

„Chiar dacă am finalizat Hotărârea de Guvern cu privire la creșterea capacității instituționale a Inspecției Muncii, dar din cauza schimbărilor politice nu știu dacă vom putea să finalizăm tot acest demers. Inspecția Muncii, astăzi, are cu mai puțin de o mie de lucrători decât acum zece ani, timp în care legislația a evoluat continuu. Această instituție este o instituție-cheie în domeniul pieței muncii”, a afirmat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a amintit că, în 2025, Ministerul Muncii împlinește 105 ani. „Pe 29 martie 1920, prin decizia de la acel moment, generalul Averescu a înființat Ministerul Muncii și Ocrotirii Sociale. Primul dintre miniștrii Muncii a fost Grigore Trancu-Iași, economist ca formație, dar un român apropiat de oameni. Activitatea sa a început cu un act normativ relevant despre legea pentru reglementarea conflictelor de muncă, cunoscută ca și prima lege a dialogului social din România. Acum, din 2022, România și în domeniul dialogului social are legislație îmbunătățită”, a mai spus ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a participat joi la dezbaterea „Transpunerea principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale în piața muncii din România”, în cea de-a doua zi a celui de-al 13-lea Congres al Blocului Național Sindical (BNS).

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.