România Digitală: Contract-cadru de 5 milioane de euro pentru plicurile pe care le trimite Fiscul datornicilor la stat

Plicuri - Pixabay Foto: Pixabay

Ministerul Finanțelor a scos la licitație un contract-cadru de 25 de milioane lei, pe patru ani, care vizează toate aspectele de logistică din spatele celebrelor plicuri pe care le trimite ANAF persoanele fizice și juridice care apar în evidențele sale cu obligații restante.

Achiziția pe care o fac Finanțele, prin SICAP, poartă numele “Servicii de procesare, matriţare, printare, anvelopare cartare, scanare, gestionare (arhivare) de date şi distrugere plicuri retur”. Ea este formată din acordul-cadru mare, care poate fi împărțit în patru contracte subsecvente, fiecare dintre ele, pe cel puțin 12 luni, și are o particularitate: obligatoriu, firma câștigătoare trebuie să desfășoare activitățile la Imprimeria Rapidă ANAF de la Vâlcea.

Criteriile de departajare a participanților la licitație sunt 70% prețul ofertei. Restul de până la 100%  sunt criterii precum experiența personalului-cheie implicat,  demonstrarea unei metologii adecvate de abordare a contracutlui și o planificare atentă a resurselor financiare și de personal.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Cu privire la Imprimeria Rapidă ANAF Vâlcea, trebuie precizat că de ani buni conducerea ANAF se plânge că este o mare generatoare de costuri și că digitalizarea cât mai rapidă ar reduce această risipă de bani. Cu toate acestea, unitatea rezistă, și rezistă prin contracte pe termen lung.

În 2016, spre exemplu, șeful de atunci al Fiscului, Dragoș Doroș, preciza că imprimeria costă Fiscul 10 milioane de euro pe an. “Dar pe mine mă interesează faptul că noi avem costuri cu această unitate de imprimare rapidă. Costă zece milioane de euro. Pe an. Atât costă acest sistem de imprimare rapidă. Procedura de împlicuire, distribuire. În plus față de asta, randamentul acestui tip de notificare nu este cel pe care îl așteptăm. Și foarte multe scrisori se și întorc. Problema asta este – costă foarte mult și sistemul nu își îndeplinește menirea inițială. Dorim să trecem în regimul informatic cu totul”, preciza Doroş.

Faptul că, prin contactul scos acum în SICAP, Fiscul externalizează o parte din costurile cu Vâlcea scade din costurile cu această unitate este un lucru pozitiv, dar, pe de altă parte, și după 5 ani de la mult dorita digitalizare, Fiscul încă se ocupă, și, încă cel puțin 4 ani, se va mai ocupa, cu trimiterea plicurilor către datornici arată că drumul digitalizării este lung.

Detaliat, câștigătoarea licitației se va ocupa cu : “a) serviciile de proiectare, executare şi modificare la cerere, a matriţelor de imprimare, pentru toate actele administrativ – fiscale care se imprimă centralizat; b) servicii de prelucrare date și printare: – serviciile de procesare a datelor primite şi printarea lor, monocrom şi/sau color (după caz) – printarea documentelor de tip: brosuri, carti, flyere , pe baza datelor şi intrucţiunilor de printare/finisare c) servicii de anvelopare (împlicure) în plicurile personalizate ANAF, printare de date variabile pe confirmarea de primire şi cartare pe oficii poştale; d) servicii de ambalarea în colete; e) serviciile de finisare a documentelor tip carte, broşură, flayer, pliant prin metoda de broşare, capsare, pliate; f) serviciile de control al calităţii proceselor de imprimare, anvelopare şi printare de date variabile pe confirmarea de primire; g) serviciile de predare a trimiterilor finalizate la oficiul poştal; h) serviciile de gestionare a datelor primite de la oficiul poştal (confirmări de primire şi retururi); i) serviciile de scanare si arhivare: – Serviciile de scanare şi arhivare a confirmărilor de primire / plicurilor retur primite de la oficiul poştal”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.