România va primi un sistem de rachete navale în urma unui acord de 128 milioane de euro semnat de firma norvegiană Kongsberg și compania americană Raytheon

nsm_fligth kongsberg Sursa foto: kongsberg.com

Furnizorul norvegian de sisteme și produse conexe apărării Kongsberg Defence & Aerospace a anunțat marți, într-o declarație depusă la Bursa de Valori din Oslo, că a primit un contract de 1,35 miliarde de coroane norvegiene (128 milioane de euro) de la compania americană Raytheon Missiles & Defense pentru livrarea unui sistem de apărare costieră Naval Strike Missile (NSM) către România.

Sistemul NSM poate fi lansat atât de pe platforme terestre, cât și maritime și este deja utilizat sau ales de 11 țări, a precizat Kongsberg.

“Sistemul bazat pe NSM va oferi României cea mai modernă și eficientă apărare de coastă disponibilă în prezent. De asemenea, acest contract continuă cooperarea de succes pe care o avem cu Raytheon Missiles & Defense”, a declarat președintele Kongsberg Defence & Aerospace, Eirik Lie.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Kongsberg Defence & Aerospace este una dintre cele trei unități de afaceri ale companiei norvegiene Kongsberg Gruppen și furnizor de sisteme și produse legate de apărare și spațiu, în principal rachete anti-navă, comunicații militare și sisteme de comandă și control al armelor pentru nave militare și aplicații de apărare aeriană, potrivit site-ului său. Grupul are peste 12.000 de angajați în 40 de țări și a înregistrat venituri totale de 27,5 miliarde de coroane norvegiene în 2021.

În martie, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că România trebuie să crească cheltuielile pentru apărare la 2,5% din produsul intern brut, de la 2%, ca urmare a invaziei rusești în Ucraina vecină, notează publicația Seenews.com.

România, care a aderat la NATO în 2004, a declarat că intenționează să cheltuiască un total de 9,8 miliarde de euro (10,35 miliarde de dolari) până în 2026 pentru a-și spori capacitățile de apărare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

    • Teoretic da, dar România este învățată să cumpere fara sa primească. Adică plătește și atât.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.