Ronaldo continuă investițiile în afaceri și preia 10% dintr-o companie care produce porțelanuri

ronaldo Sursa foto: Dreamstime.com

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a ajuns la un acord privind preluarea unei participaţii de 10% la producătorul portughez de porţelanuri Vista Alegre Atlantis SGPS de la Grupo Visabeira şi continuă să îşi investească o parte din avere în diferite afaceri, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

În zilele următoare, Ronaldo intenţionează să preia un pachet de 30% din acţiunile diviziei Vista Alegre Spain, via compania sa CR7 SA, a informat grupul portughez Vista Alegre într-un comunicat de presă, transmis vineri seara.

De asemenea, cele două companii au convenit să înfiinţeze o societate mixtă, deţinută în proporţii egale, în Orientul Mijlociu şi Asia pentru a promova marca Vista Alegre şi produsele Bordallo Pinheiro, după numele artistului portughez din secolul 19, renumit pentru designul obiectelor sale de ceramică.

“Această colaborare dintre cele două părţi va accelera procesul de expansiune globală a brandului pe segmentul de lux din diferite pieţe internaţionale, atât în zona de retail cât şi în cea de ospitalitate de lux”, a informat grupul Vista Alegre.

De cinci ori câştigător al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce, în 2022, a semnat cu clubul saudit Al-Nassr pentru un salariu anual de aproximativ 200 de milioane de dolari, un record istoric pentru un jucător de fotbal.

În ultimii ani, starul lusitan în vârstă de 39 de ani şi-a investit banii în diferite afaceri, pe măsură ce se pregăteşte pentru viaţa de după încheierea carierei sportive.

În 2015, Ronaldo şi operatorul hotelier portughez Grupo Pestana SGPS SA au anunţat un plan care viza investirea a 75 de milioane de euro în patru boutique hoteluri cu un total de 400 de camere în Portugalia, Spania şi SUA. La acea dată, fotbalistul spunea că asta este cea mai mare investiţie a sa.

Vista Alegre, care produce şi vinde porţelanuri, ceramică şi sticlărie, nu a dezvăluit valoarea investiţiei făcute de Cristiano Ronaldo.

Sursa foto: Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *