Prețul unui kilogram de roșii românești produse în această perioadă a anului variază între 9 și 15 lei/kg, diferența făcând-o calitatea și soiul, anunță Agrointel. Unul dintre legumicultorii care vând și acum cu tomate românești pe piață este Ionuț Victor Radu, din comuna Obârșia, județul Olt.
”Acum, eu știu că și consumatorii ar vrea cât mai ieftin și e logic, dar nu întotdeauna se poate ieftin. Eu mă focusez să am produse atunci când prețurile sunt mai mari, să putem avea ceva profit. Noi vindem roșia românească acum în piață, la tarabe, în piața din Slatina, județul Olt, la prețuri între 9 și 15 lei/kilogram. Marea majoritate…sau roșiile comune, le vindem cu 10-12 lei/kg. La 15 lei avem niște roșii pe care noi le numim specialități, pentru că sunt unele de culoare galbenă, foarte gustoase și unele de culoare neagră, la fel de gustoase”, a menționat fermierul din județul Olt.
La rândul său, fermierul Cristi Mușat, din comuna Colibași, sat Câmpurelu, județul Giurgiu, spune că deși nu are încălzite solariile, are roșii de vânzare chiar și acum. Prețurile însă, nu sunt deloc similare cu cele din județul Olt. La piața Pucheni, fermierul vinde un kilogram de roșii cu 6 lei, din cauza samsarilor.
”Nu am solariile încălzite, dar am tomate și acum la vânzare pentru că ne-a ajutat vremea. Acum vând la Pucheni cu 6 lei pe kilogram. La Pucheni sunt așa de ieftine pentru că sunt foarte mulți samsari. Merg, iau de pe Voluntari, roșii care nu sunt românești, la 4 lei lădița și merg în spatele mașinilor și le așază în cutii de banane, cum le vindem noi, și spun că sunt roșii românești și ne concurează. Ei spun că au roșii românești, unii le cunosc, alții nu. Importurile vin multe, scad la preț, aceasta este realitatea! Încă mai ține treaba asta, mai păcălesc lumea”, a menționat fermierul giurgiuvean.