Rusia oprește livrările de gaz către Germania prin gazoductul Nord Stream 1 pentru lucrările anuale de întreținere/ Fluxurile de gaze rusești vor fi oprite pentru 10 zile

Redacția iul. 11, 2022 0 comentarii
gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor

Cea mai mare conductă care transportă gazul rusesc către Germania a început luni lucrările anuale de întreținere, urmând ca fluxurile de gaze rusești să fie oprite timp de zece zile, însă guvernele, piețele și companiile sunt îngrijorate că oprirea ar putea fi prelungită din cauza războiului din Ucraina, scrie Reuters.

Gazoductul Nord Stream 1 transportă 55 de miliarde de metri cubi de gaze pe an din Rusia către Germania pe sub Marea Baltică. Întreținerea durează între 11 și 21 iulie.

Luna trecută, Rusia a redus fluxurile la 40% din capacitatea totală a gazoductului, invocând întârzierea returnării echipamentelor aflate în service de către compania germană Siemens Energy în Canada. Canada a declarat la sfârșitul săptămânii că va returna o turbină reparată, dar a spus, de asemenea, că va extinde sancțiunile împotriva sectorului energetic al Rusiei.

Europa se teme că Rusia ar putea prelungi mentenanța programată pentru a restricționa și mai mult aprovizionarea cu gaze europene, dând peste cap planurile de umplere a depozitelor pentru iarnă și accentuând o criză a gazelor care a determinat măsuri de urgență din partea guvernelor și facturi dureros de mari pentru consumatori.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat că țara ar trebui să se confrunte cu posibilitatea ca Rusia să suspende fluxurile de gaze prin Nord Stream 1 dincolo de perioada de întreținere programată.

Există și alte conducte mari dinspre Rusia spre Europa, dar fluxurile au scăzut treptat, mai ales după ce Ucraina a oprit o rută de tranzit a gazelor în luna mai, acuzând interferențe din partea forțelor rusești de ocupație.

Rusia a întrerupt complet livrările de gaze către mai multe țări europene care nu s-au conformat cererii sale de plată în ruble.

sursa foto: Facebook/ Gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *