Rușii de la Avtovaz își opresc fabricile în 9 și 10 martie. Sancțiunile occidentale au provocat o nouă criză în aprovizionare

Redacția mart. 3, 2022 0 comentarii
lada

Cel mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, își va opri fabricile din Togliatti și Izhevsk între 9 și 10 martie, în timp ce se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu componente electronice, a anunțat compania, scrie Reuters.

Avtovaz, controlată de producătorul francez Renault, a întrerupt câteva linii pentru o zi în această lună.

Marţi, la Bursa de la Paris, titlurile Renault au scăzut cu 7,4%, până la 26,43 euro, astfel ca valoarea de piaţă a Renault a coborât sub pragul de opt miliarde de euro pentru prima dată în ultimii 16 ani. Începând din 16 februarie şi până în prezent, titlurile Renault au scăzut cu 28%.

Rusia este a doua cea mai importantă piaţă pentru Renault, unde constructorul auto generează anual venituri de aproximativ cinci miliarde de euro, adică aproximativ 12% din cifra de afaceri a Renault, potrivit Bloomberg Intelligence.

Comparativ, în cazul rivalilor BMW AG, Mercedes-Benz Group AG şi Volkswagen AG doar aproximativ 2% din vânzările lor sunt în pericol, a calculat analistul BI, Michael Dean.

Sursa foto: Lada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *