Ryanair, cea mai mare companie low cost din Europa, a înregistrat pierderi de 96 milioane de euro în ultimul trimestru al anului trecut

Redacția ian. 31, 2022 0 comentarii
Ryanair

Ryanair a raportat o pierdere de 96 de milioane de euro în ultimele trei luni ale anului 2021 și a avertizat că va trebui să continue să reducă tarifele în lunile următoare. Compania aeriană a pierdut 306 milioane de euro în același trimestru din 2020 și a realizat un profit de 88 de milioane în ultimele trei luni din 2019.

Compania aeriană low-cost irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, și-a estimat pierderile pentru întregul său exercițiu financiar, care se încheie pe 31 martie, ca fiind între 250 de milioane de euro și 450 de milioane de euro, scrie Reuters.

„În timp ce rezervările recente s-au îmbunătățit, ca urmare a reducerii restricțiilor de călătorie, curba rezervărilor rămâne foarte întârziată și apropiată, așa că traficul din trimestrul IV necesită o stimulare semnificativă a prețurilor cu reduceri suplimentare”, a spus Michael O’Leary, directorul executiv al companiei.

Perspectivele pentru al patrulea trimestru rămân „foarte incerte”, a spus el.

„Îi avertizăm pe toți acționarii să se aștepte la noi întreruperi legate de Covid înainte ca noi, aici, în Europa și restul lumii, să putem declara în sfârșit că criza Covid a trecut”, a adăugat el.

Ryanair și-a reafirmat, de asemenea, așteptările că va transporta cu puțin sub 100 de milioane de pasageri în acest an financiar.

Rivalele easyJet și Wizz Air au spus ambele că se așteaptă la o cerere puternică pentru vacanțele de vară, dar Wizz a afirmat că excesul de capacitate în următoarele luni ar putea influența profitabilitatea.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *