Discuții întrerupte între Ryanair și Boeing pentru o comandă de avioane 737 MAX 10, după ce americanii au aplicat scumpiri de două cifre

Ryanair

Ryanair a anunțat azi că Boeing a impus o creștere de două cifre a prețului pentru o comandă de avioane 737 MAX 10 în timpul discuțiilor de la începutul acestui an.

Cel mai mare transportator low-cost din Europa a încheiat brusc discuțiile cu producătorul american de avioane cu privire la o nouă comandă de 737 MAX 10, în valoare de zeci de miliarde de dolari, din cauza diferențelor de preț, scrie Reuters.

Vorbind într-o prezentare video după ultimele rezultate financiare ale companiei aeriene, directorul executiv al grupului, Michael O’Leary, a spus că abordarea Boeing este „delirantă”.

“Boeing a căutat din senin o… creștere substanțială a prețului de două cifre. Nu înțeleg strategia. Credem că abordarea Boeing față de acest lucru este delirantă”, a spus el, descriind Ryanair ca singurul client semnificativ pe care Boeing îl are în Europa.

„Ryanair cred că a fost foarte aproape, în negocieri active pentru o comandă ulterioară pentru MAX 10, dar Boeing a renunțat la discuții pentru că par a căuta o creștere a prețurilor într-un moment în care prețurile ar trebui să scadă, astfel încât Boeing să își poată recupera producția”, a spus O’Leary.

Ryanair Group operează o flotă de peste 450 de avioane Boeing 737-800 și 29 de avioane Airbus A320, și a comandat încă 210 de avioane Boeing 737 noi, tranzacție la care se pare că a renunțat din cauza scumpirilor operate de Boeing.  Ryanair spera ca efectul să fie scăderea tarifelor și creșterea traficului la 200 de milioane de pasageri pe an în următorii cinci ani.

Vechimea medie a flotei Ryanair este de aproximativ opt ani și ar fi urmat să devină mai tânără cu cea mai recentă comandă de aeronave.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *