Salariaţii care au copii în vârstă de până la 11 ani vor beneficia de patru zile pe lună muncă de acasă. Lege promulgată

mama copil scoala online parinte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede că salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, scrie News.ro.

Legea promulgată prevede că, la cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani, beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.

”În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentaţi legali sunt salariaţi, cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Pe 28 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru completarea Codului muncii, prin care salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 11 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru.

Astfel, aceştia vor avea posibilitatea ca patru zile pe lună să presteze muncă la domiciliu.

„Este una din iniţiativele pe care PNL le-a depus, care fac parte din pachetul de susţinere a demografiei, a natalităţii şi a familiilor cu copii. Este un proiect pe care l-am făcut în sprijinul acelor care încearcă să găsească un echilibru între cariera profesională şi viaţa de familie”, spunea senatoarea PNL Alina Gorghiu, una dintre iniţiatoarele proiectului de lege.

Photo by Julia M Cameron from Pexels

Comentarii

  1. Aplaud…. aplaud…..ha…si asta ca părinți ar trebui sa ne încânte?! Că avem, vezi Doamne, 4 zile, 4 zile pe luna?! De munca de acasă?!, Dar nu ma bine facem programul la scoli grădinițe de la 7:30-17:30 s programul de munca de la 8:30-16:30 max….sau si mai bine, maxim 7 h/zi de lucru, si-atat….si nu mai e nevoie de alte artificii benigne ca asta, doar ca să adunăm poate, niște voturi la partid, ca beneficiu real pentru oameni e 0….

    • În care domenii?Nu se poate lucra din pat în orice domeniu,dar unii pentru a scrie prostii e un obicei!E un lucru care i-i caracterizează!Dacă ar durea prostia ar rage toată presa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *