Salt record al numărului de români care aveau depozite bancare mai mari de 100.000 de euro

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Numărul românilor cu depozite bancare mai mari de 100.000 de euro a înregistrat un salt record, urcând cu aproape 11.000 în primele 3 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023.

Circa 76.700 de cetăţeni români aveau la sfârşitul primelor 3 luni din acest an depozite bancare mai mari de 100.000 de euro cu o valoare cumulată de 16,5 miliarde de euro, potrivit ultimelor date furnizate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, scrie Rador Radio România.

Valoarea sumelor economisite s-a majorat cu aproape 10 miliarde de lei sau 2 miliarde de euro. Soldul total al depozitelor populaţiei în lei şi valută a ajuns la 345 de miliarde de lei, peste 69 de miliarde de euro, la finalul lunii martie.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Cei 76.700 de cetăţeni români care aveau la sfârşitul primelor 3 luni din acest an depozite bancare mai mari de 100.000 de euro sunt de fapt mai puțini.
    O astfel de persoana poate avea depozite la mai multe banci in acelasi timp.
    Iar daca privim media per deponent (cca 215.000 €) nu pare reprezentativa pentru proprietați imobiliare interesante.
    Probabil sa fie un indiciu la șpagile care se cer!🤔

  2. Din cei 76000 de români cu peste 100000 € la bancă cît dintre ei au câștigat bani cinstit?,majoritatea acestor indivizi au delapidat statul fără să plătească impozite și taxe corespunzătoare activităților desfășurate în România pe toată durata tranziției de 34 ani de la așa zisa revoluție. Vine cu siguranță ziua cînd datoria publică și privată a României*200 miliarde de dolari*va trebui plătită de ce-i care au fost beneficiarii principali cei care au delapidat statul ce-i cu banii in cont și vile, terenuri, bărci toată pleaba României. Prin 1960 au fost niste probleme cu*chiaburii* acei indivizi care au subjugat țara românească pe timpul regatului mari șmecherii erau și aceia,istoria se repetă doar că de această dată nu se va mai putea fugi cu banii in străinătate pentru că problema este la nivel european.

  3. O Românie prosperă și corectă nu-și putea permite să țină la cîrma băncii naționale un mason timp de 34 de ani,practic un mod sigur de batjocură a poporului român din partea evreilor drept rezultat al izgonirii acestora de către tovarășii comuniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *