Sarcom, aflat în portofoliul ROCA Industry, a numit-o CEO pe Laurența Crudu, fostă la Bico Industries

Redacția ian. 6, 2022 0 comentarii
Laurenta Crudu_CEO Sarcom

Sarcom, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri autohtonă, aflat în portofoliul ROCA Industry, anunță numirea lui Laurența Crudu în poziția de CEO. În ultimii șase ani, Laurența a condus business-ul BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european.

”Experiența extinsă a doamnei Laurența Crudu în domeniul materialelor de construcții, precum și viziunea sa strategică deja validată în companiile pe care le-a condus , ne-au  convins că este cea mai potrivită persoană pentru a implementa strategia de dezvoltare Sarcom în cadrul ROCA Industry. Obiectivul Sarcom este să ajungă în top trei producători de vopsele și lacuri la nivel național. Vedem în ROCA Industry – un holding cu un model de business unic în România – un potențial uriaș de a contribui la creșterea competitivității industriei de materiale de construcții autohtone”, a declarat Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments.

În noul său rol, Laurența Crudu va coordona strategia de creștere a Sarcom cu scopul de a accelera dezvoltarea companiei pe termen lung. Laurența este un specialist cu o experiență de 34 de ani în domeniul materialelor de construcții, dintre care 25 de ani în managementul acestor businessuri.

„Sunt onorată de această numire într-o companie din familia ROCA. Mă bucur că am oportunitatea să construiesc povestea de succes a Sarcom alături de  ROCA Industry, și sunt convinsă că împreună vom crește un nou lider al pieței de lacuri și vopsele. Cred că experiența mea în domeniul materialelor de construcții, combinată cu o viziune proaspătă, vor fi cheia pentru a activa potențialul încă neexploatat al companiei”, a declarat Laurența Crudu, noul CEO al Sarcom.

În cadrul Sarcom, ROCA Industry continuă planurile de dezvoltare după ce în luna octombrie a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru preluarea integrală a companiei, tranzacția fiind  finalizată în luna noiembrie și aprobată de Consiliul Concurenței în decembrie.

Holdingul ROCA Industry își propune atât o dezvoltare organică, cât și prin consolidări M&A (fuziuni și achiziții) pentru companiile prin care își desfășoară activitatea, BICO și Sarcom. În prezent, echipa se află în diverse etape de negociere pentru investiții în noi companii din sectorul materialelor de construcții, companii cu multiple pârghii de creștere și posibilități de expansiune internațională.

Valoarea pieței de producție de vopsele și lacuri din România se ridica la 1,6 miliarde de lei în 2020.

Laurența Crudu a ocupat timp de 25 ani diferite funcții de middle și top management pe piața materialelor de construcții. În ultimii 10 ani, Laurența a fost parte din echipa BICO Industries, inițial în calitate de director comercial și apoi, în ultimii șase ani, ca CEO, rol în care s-a concentrat pe diversificarea produselor și a portofoliului de clienți și furnizori, pe managementul echipei și optimizarea proceselor.

Anterior, timp de 15 ani a lucrat in cadrul a două companii românești cu capital privat din Piatra Neamț, producătoare de emailuri, lacuri si vopsele lavabile, lideri de piață la momentul respectiv.

Sursa foto: ROCA Industry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *