Saudi National Bank, acţionarul principal al Credit Suisse, suportă pierderi majore în urma preluării băncii elvețiene de către UBS

Redacția mart. 21, 2023 1 comentarii
credit suisse

Saudi National Bank, acţionarul principal al Credit Suisse, suportă pierderi majore în urma preluării forţate a Credit Suisse de către UBS, pentru 3,2 miliarde de dolari, relatează CNBC, citat de News.ro.

Saudi National Bank, cel mai mare acţionar al Credit Suisse, a confirmat luni că a fost afectată de o pierdere de aproximativ 80% din investiţia sa.

Banca cu sediul la Riad deţine un pachet de 9,9% din Credit Suisse, după ce a investit 1,4 miliarde de franci elveţieni (1,5 miliarde de dolari) în banca elveţiană, în noiembrie anul trecut, la 3,82 de franci pe acţiune.

În condiţiile acordului de salvare, UBS plăteşte acţionarilor Credit Suisse 0,76 franci pe acţiune.

Reducerea semnificativă vine în timp ce autorităţile de reglementare încearcă să susţină sistemul bancar global.

Eforturile pentru o salvare urmează câtorva săptămâni tumultuoase, în care banca americană Silicon Valley Bank din SUA a intrat în faliment şi acţiunile First Republic Bank s-au prăbuşit, preţurilor acţiunilor în sectorul bancar scăzând puternic la nivel internaţional.

În ciuda pierderii, Saudi National Bank spune că strategia sa mai largă rămâne neschimbată. Acţiunile băncii au crescut cu 0,58% luni.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

  1. Numai pe arabi sa nu-i plangem, la cat au muncit pt. banutii lor … Si cu ce Complicitate … Facea BBC candva Documentare … Dadea din Casa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *