Sberbank suspendă transferurile de bani în dolari americani, lire sterline, dolari canadieni, coroane daneze şi suedeze din cauza sancţiunilor impuse Rusiei

Sberbank Facebook / Sberbank

Sberbank a clarificat ce operaţiuni au devenit indisponibile persoanelor fizice cu privire la intrarea în vigoare a sancţiunilor privind tranzacţiile valutare cu conturi de corespondent în băncile din SUA, începând cu 18 martie, conform agenţiei de presă Interfax, citată de News.ro.

Sberbank a încetat să efectueze, în special, transferuri de la persoane fizice către alte bănci în dolari americani, lire sterline, coroane daneze şi suedeze, dolari canadieni, conform unui comunicat al instituţiei bancare.

De asemenea, persoanele fizice nu vor putea primi transferuri în aceste valute de la alte bănci ruseşti şi străine către un cont în Sberbank.

Filialele Sberbank pot face transferuri către alte bănci atât din Rusia, cât şi din străinătate, în ruble, euro, yeni, franci elveţieni, coroane norvegiene şi dolari singaporezi. Transferurile în străinătate prin Sberbank Online sunt disponibile numai în euro, iar în Rusia în ruble, conform regulamentului vechi, fără restricţii.

Sberbank recomandă clienţilor să clarifice restricţiile asupra băncii destinatare înainte de a efectua un transfer. Acelaşi lucru este valabil şi pentru băncile ucrainene.

„Sberbank nu aplică restricţii privind transferurile către băncile ucrainene, dar unele bănci ucrainene au impus restricţii privind primirea banilor de la Sberbank. Transferul se poate face în euro sau ruble”, a mai comunicat banca rusă.

Facebook / Sberbank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *