Schimbare de comportament. Românii merg cu avionul în Grecia, pentru prima dată în ultimii 10 ani

Redacția iun. 20, 2023 3 comentarii
grecia halkidiki

Românii şi-au schimbat comportamentul de consum pentru vacanţa de vară 2023 şi, pentru prima dată în ultimii 10 ani, aleg în proporţie de peste 88% să călătorească cu avionul, în detrimentul deplasării cu maşina personală, conform datelor coroborate de companii aeriene și de platforme de rezervări de bilete de avion.

Această schimbare în comportamentul turiştilor se datorează faptului că ajung la destinaţie foarte repede, indiferent de insula din Grecia unde aleg să-şi petreacă zilele libere, pentru că există alternative ieftine de transport local, dar şi pentru faptul că au costuri mult mai mici cu deplasarea, ceea ce denotă faptul că bugetul şi confortul rămân factorii cei mai importanţi atunci când românii decid unde îşi vor petrece concediul din acest an, potrivit companiilor românești Anima Wings și Vola.

În topul preferinţelor românilor care au ales să zboare în Grecia cu Animawings, conduc două dintre cele mai frumoase insule greceşti: Creta (cu zboruri către Chania şi Heraklion) şi Zakynthos. Cea mai nouă destinaţie pentru diversitatea insulei, accesibilitate şi tipurile de activităţi disponibile, dar şi datorită tarifelor mici la cazare şi a biletele de avion ieftine, este Kos.

Românii şi-au început deja vacanţele de vară în Grecia, fie din dorinţa de a se bucura de cele mai mici preţuri, atât pentru biletele de avion, cât şi pentru unităţile de cazare, fie pentru că şi-au programat mai mult de o vacanţă până la finalul lui 2023.

Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *