Scumpirile carburanților: PSD vrea un preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial

Redacția iun. 21, 2022 0 comentarii
benzina carburant alimentare pompa foto pixabay

Partidul Social Democrat vrea să intervină asupra prețurilor la carburnați prin stabilirea unui preț maximal la clientul final sau prin limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, se arată într-un comunicat al partidului.

Printr-un comunicat de presă, Partidul Social Democrat salută acordul partidelor din Coaliţie cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi.

În acest sens, social-democraţii solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluţie identificată în acest sens.

Totodată, PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privinţă afectează grav atât economia naţională, cât şi puterea de cumpărare a cetăţenilor.

„Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluţie de legiferare, preţurile la carburanţi s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Aşadar, nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acţiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creşteri de preţuri”, se arată în comunicat.

„Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare”, mai arată social democrații.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *