Se scumpesc parcările de reședință din București. Consiliul General a aprobat creșterea taxei anuale

locuri de parcare1. sursa: G4Media.ro

Prețul unei parcări de reședință din Capitală va crește de la 60-80 de lei pe an, în prezent, până la 600 de lei, în funcție de zonă, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul General al Municipiului București.

Astfel, prețul unei parcări de reședință va fi următorul:

  • zona A – 600 lei / an
  • zona B – 500 lei / an
  • zona C – 400 lei / an
  • zona D- 300 lei / an

Noile taxe se aplică de anul viitor.

Solicitarea privind creșterea taxelor de parcare a venit din partea primarilor de sector, care au considerat că responsabilitatea de a deţine o maşină trebuie să fie însoţită de o contribuţie corectă la bugetele autorităţilor locale, care să permită dezvoltarea de servicii de parcare decente.

În prezent, taxa anuală variază între 60 și 80 de lei.

„Tariful pentru un loc de parcare de reședință în București e ridicol. Cel mai scump, în zona A, era 84 de lei/an sau 24 de bani/zi sau 2 bani pe metru pătrat pe zi. Spațiul public într-un oraș atât de aglomerat e evident mult mai valoros. Și asta se vede în prețurile pentru locurile de parcare create de piața liberă. Le mulțumesc consilierilor generali că au reparat, în sfârșit, o absurditate care s-a tot perpetuat din cauza lipsei de asumare a foștilor reprezentanți. Le mulțumesc pentru semnalul clar transmis – Bucureștiul e în primul rând un oraș pentru oameni, nu putem subvenționa la nesfârșit deținerea de mașini”, afirmă primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

Și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, afirma recent că Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să „nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani și să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări!”

„Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este spațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem”, a scris Ciucu pe Facebook, în ianuarie.

Comentarii

  1. Si aia care isi parcheaza masinile de transport (dube, dubite, camioane, papucuri, etc.) in zona rezidentiala desi clar nu sunt masini de transport familial si mai si blocheaza trotuare sau benzi intregi, cand vor fi taxati sau interzisi sa mai intre in zona rezidentiala dupa orele de lucru?

  2. Sa dea domu’ daca va fura vre un banut din gestiune sau prinsi cu contracte dubioase sa le dea 600 de ani de puscarie, sa stea pana moare in spatele gratiilor. De avari, parca mie imi mareste salariul de 10 ori o data… Huoo!!!

  3. De ce asa de mult se măresc taxele ca salariile nu cresc cu 50,70 la suta când trebuie sa dați voi (statul) dar când tr sa luați de la noi nu luați asa cum dați luati mult mai mult enorm de mult hoților

  4. In anii 2000 aceste parcări de reședință din fața blocurilor comuniste în așa zisele cartiere dormitor făcute de nea Nicu, au fost la propriu amenajate de către proprietari , adică ei au mutat gardurile, au nivelat terenul, ai pus balast sau refuz de ciur , cu acordul Adp, care atunci nu a dat nici o mana de ajutor, parcările s au amenajat la cazma, sau târnăcop, abia prin 2007 s au betonat înainte de niste alegeri iar apoi după 2015 cu strat de beton asfaltic și s au mai pus borduri, să le fie rușine PNL și U SR, pentru mărirea abuzivă de 10 ori, a unei taxe ce i drept modice, hoți acesta e cuvântul, cred că nu zicea nimeni nimic dacă se dubla, dar ei sunt doar hoți, și atât sper sa nu i mai aleagă nimănui și sper că avocatul Poporului da se autosesizeze in această speță, nu emormal sa mărești de10 ori o taxă așa. Că vrei tu, și să furi un popor, idioților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *