Un înalt oficial din Rusia cere naționalizarea companiilor închise temporar din cauza invaziei ruse în Ucraina

companii rusia

Un membru de rang înalt al partidului de guvernământ din Rusia a propus naționalizarea fabricilor deținute de străinii care închid operațiunile în țară din cauza a ceea ce Kremlinul numește o operațiune militară specială în Ucraina.

Mai multe companii străine, printre care Toyota, Nike și retailerul de mobilier pentru casă Ikea, au anunțat închiderea temporară a magazinelor și fabricilor din Rusia pentru a face presiuni asupra Kremlinului ca să oprească invazia Ucrainei.

Într-o declarație publicată luni seară pe site-ul Rusia Unită, secretarul consiliului general al partidului de guvernământ Andrei Turchak a spus că închiderea operațiunilor a fost un „război” împotriva cetățenilor Rusiei.

Declarația a menționat companiile alimentare private finlandeze Fazer, Valio și Paulig drept ultimele care au anunțat închiderea în Rusia.

„Rusia Unită propune naționalizarea fabricilor de producție ale companiilor care își anunță ieșirea și închiderea producției în Rusia în timpul operațiunii speciale din Ucraina”, a spus Turchak. “Aceasta este o măsură extremă, dar nu vom tolera să fim înjunghiați în spate și ne vom proteja poporul. Acesta este un război adevărat, nu împotriva Rusiei în ansamblu, ci împotriva cetățenilor noștri”, a spus el, citat de Reuters.

„Vom lua măsuri dure de represalii, acționând în conformitate cu legile războiului”, a spus Turchak.

Fazer, care produce ciocolată, pâine și produse de patiserie, are trei brutării în Sankt Petersburg și una la Moscova, cu aproximativ 2.300 de angajați.

Valio are o fabrică de brânză și are 400 de angajați în Rusia, iar Paulig are o prăjire de cafea și are 200 de angajați în țară.

Săptămâna trecută, Finlanda, care nu este membră NATO, și împarte o graniță cu Rusia, a fost de acord să întărească legăturile de securitate cu Statele Unite, în timp ce urmărește nervoasă invadarea Ucrainei de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.