Ședința de guvern specială pentru plafonarea facturilor la energie, amânată din cauza neînțelegerilor pe text / Proiectul de OUG nu a fost pus în dezbatere publică

factura energie Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a amânat joi cu o oră și jumătate ședința la care urmează să fie discutată ordonanța ce prevede plafonarea prețului la energie la consumatorii finali și compensarea facturilor, potrivit agendei oficiale a executivului. Ședința era programată la ora 15.00, dar a fost amânată pentru 16.30.

În guvern au loc discuții încă de dimineață pe tema ordonanței, existând neînțelegeri între diferiții actori cu privire la prevederi, potrivit informațiilor G4Media.

De remarcat că proiectul de OUG nu a fost pus nici o secundă în dezbatere publică și nu e clar dacă a ajuns la Comitetul Economic și Social pentru avizare, așa cum cere legea. Practic, în acest moment nu știe nimeni conținutul proiectului.

Joi dimineață a avut loc și o ședință a Comitetului interministerial pentru energie, ocazie cu care și-au prezentat punctele de vedere și alte instituții, precum Agenția Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

La ședința comitetului au fost discutate atât proiectul de OUG pe energie, cât și Programul de iarnă inițiat de Ministerul Energiei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *