Șeful ANAF susține că în România sunt peste 5.000 de societăți și peste 400.000 de persoane care lucrează în industria videochat-ului / Estimarea are la bază inclusiv articole apărute anterior în presă

Lucian Ovidiu Heius, presedinte ANAF Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă în România și sunt peste 5.000 de firme și peste 400.000 de angajați în această industrie, a declarat joi seară, la Digi24, președintele ANAF, Lucian Heiuș. El a explicat ulterior pentru profit.ro că această estimare are la bază inclusiv articole apărute în presă.

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a spus președintele ANAF la Digi24.

El a precizat că sunt peste 5.000 de societăți care au acest obiect de activitate, la noi în țară, fiind un număr mare. „Sunt discuții că ar lucra peste 400.000 de persoane fizice în această industrie, pentru că veniturile sunt mari”, a mai spus el.

Ulterior, Lucian Heiuș a explicat pentru profit.ro că această estimare (de peste 400.000) are la bază inclusiv articole apărute anterior în presă pe acest subiect. În ultimii ani în presă au apărut articole (de exemplu, AICI și AICI), citând persoane din industrie, cum ar fi manageri de studiouri, care afirmau că numărul de modele din domeniul videochat ar fi de 400-450.000, dar fără ca aceștia să demonstreze de unde au sau cum au ajuns la astfel de date.

Informația poate fi pusă sub semnul întrebării de asemenea în contextul în care în România sunt 11 milioane de femei, ceea ce ar însemna că una din 27 de femei lucrează în industria videochat-ului. Totodată, ținând cont că în acest sector lucrează în principal femei tinere, proporția se majorează.

În final, președintele ANAF a mai spus că foarte multe astfel de firme „acționează corect, pentru că este un business corect și la lumină”. „Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele”, a conchis el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *