Severstal, producătorul de oțel din Rusia controlat de Alexey Mordashov, nu a putut plăti euroobligațiunile în dolari

dolari Sursă foto: Unsplash

Severstal, cea mai mare companie producătoare de oțel din Rusia, care nu a reușit să efectueze euroobligațiunile denominate în dolari cu scadență în 2024 în martie, nu a putut efectua o plată a cuponului pentru o altă emisiune cu scadență în 2022, scrie Interfax.

Din punct de vedere tehnic, Severstal nu poate plăti dobânda rămasă la împrumutul asociat cu euroobligațiunile 2024, care a ajuns la scadență pe 16 martie, și dobânda la împrumutul asociat cu euroobligațiunile 2022, care a ajuns la scadență pe 17 aprilie, din cauza lipsei de aprobări de reglementare care sunt încă în așteptare, a spus compania într-un comunicat.

Compania notează că intenționează în continuare să-și îndeplinească obligațiile și are fonduri suficiente în acest scop.

În martie, Severstal, al cărui proprietar principal Alexey Mordashov se află sub sancțiunile UE de la sfârșitul lunii februarie, a raportat că nu a putut efectua o plată pentru euroobligațiunile din 2024, care au ajuns să fie înghețate. Compania a încercat să transfere investitorilor o sumă egală cu 1% din cupon (plata totală estimată de 12,6 milioane dolari) ca parte a plății de probă. Dacă ar fi fost aprobată, investitorii ar fi putut primi restul sumei, a explicat Severstal. Cu toate acestea, această plată a fost blocată de o bancă străină.

Compania a solicitat OFAC (Office of Foreign Assets Control, componenta de aplicare a sancțiunilor a Departamentului de Trezorerie al SUA), Office of Financial Sanctions Implementation (OFSI) din Marea Britanie, precum și autorităților competente de sancțiuni din Luxemburg și Irlanda pentru licențe care ar permite pentru a efectua plăți pentru euroobligațiuni.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *