Sfatul pe care îl dă Warren Buffet încă din 1999 pentru a deveni la fel de bogat ca el

Carmen Radu iul. 24, 2021 0 comentarii
Warren Buffett

Dacă vrei să fii la fel de bogat ca Warren Buffett, nu aștepta un moment potrivit să începi. Acesta este sfatul pe care titanul investitor l-a împărtășit în 1999 la adunarea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway, când a fost întrebat cum ai putea să câștigi 30 de miliarde de dolari, ceea ce era aproximativ averea sa netă la acea vreme, scrie CNBC.

Buffett, în vârstă de 68 de ani – a cărui avere a crescut de atunci până la peste 100 de miliarde de dolari – a declarat că dobânda compusă este cel mai bun prieten al unui investitor și a comparat acumularea bogăției prin dobândă cu formarea unui bulgăre de zăpadă.

Începeți devreme, a spus atunci Buffett. „Am început să construiesc acest mic bulgăre de zăpadă în vârful unui deal foarte lung. Trucul pentru a avea parte de un deal foarte lung este fie să începi foarte de tânăr, fie să trăiești o bătrânețe lungă”, a explicat el.

Buffett a spus că, dacă ar fi absolvit facultatea în 1999 și ar trebui să investească 10.000 de dolari, ar fi ales strategic unde să-și pună banii. „Probabil că m-aș concentra asupra companiilor mai mici pentru că aș lucra cu sume mai mici și există mai multe șanse ca ceva să fie trecut cu vederea în acea zonă”, a explicat Buffett, spunând că ar începe să examineze companiile alfabetic și să construiască de acolo.

Investitorii, a explicat Buffett, trebuie să se descurce singuri și să se bazeze pe propriile cunoștințe și intuiție atunci când caută întreprinderi promițătoare în care să investească. El a adăugat că investitorii pricepuți ar trebui să facă tot posibilul să „învețe ceea ce știu și ceea ce nu știu” și să acționeze „foarte viguros” atunci când văd ceva ce consideră a fi o bună oportunitate.

„Nu te aștepta ca oamenii din jur să fie de acord cu tine. Nu te aștepta ca oamenii din jur să știe măcar despre ce vorbești”, a spus Buffett despre investirea banilor.

Miliardarul este, de asemenea, un susținător ferm al fondurilor de indici, care sunt automat diversificate. Pentru a construi o avere, investitorii ar trebui să „cumpere în mod constant un fond cu indice S&P 500 cu preț redus”, a spus Buffett în 2017. „Continuați să cumpărați și la bine și la greu, dar mai ales la greu”, a menționat el.

Totuși, Buffett a spus că cine aspiră să câștige 30 de miliarde de dolari o face în mod inutil și a spus recent că dimensiunea averii sale este „de neînțeles”.

„Banii fac o diferență foarte mică după un nivel moderat”, a spus el .

Buffett a continuat: „Dacă mi-ați cere să schimb un procent foarte semnificativ din averea mea netă, fie pentru câțiva ani în plus din viață, fie să pot face în acei ani ceea ce vreau să fac, aș face-o într-o secundă”.

Sursa foto: Captura Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *