Sfaturi pentru a economisi bani în vacanță și pentru a evita aglomerația/ Destinații mai puțin aglomerate pentru vacanța de vară

turism turisti vacanta concediu calatorie relaxare bagaje pexels

Biletele de avion s-au scumpit cu 40% în ultimul an, conform datelor Vola.ro, călătoriile fiind afectate o bună parte de perioada pandemiei, faptul ce a dus inițial la o creștere a prețurilor. Economedia a cerut specialiștilor în turism câteva sfaturi pentru a economisi bani în vacanță și pentru a alege o destinație mai puțin aglomerată, precum Croația, Albania, Malta sau Suedia.

Consultantul în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, recomandă turiștilor să își planifice și rezerve în avans vacanțele cu mult timp înainte pentru a profita de oferte de tip early booking și tarifele reduse. Acesta mai menționează ca turiștii să își aleagă date de călătorie flexibile deoarece prețurile pot varia semnificativ în funcție de perioada anului și ziua săptămânii.

Pentru a beneficia de un preț cât mai bun, reprezentanții Vola.ro recomandă achiziționarea biletelor cu minim 30-45 de zile înainte de data plecării, indiferent de destinație. De asemenea, potrivit acestora, zborurile cu escală și cele la ore matinale sau foarte târzii (în afara intervalului  08:00-21:00) pot avea prețuri mai bune.

„Comparați prețurile de la diferite surse: Utilizați mai multe site-uri de călătorie, verificați ofertele mai multor agenții de turism de încredere și comparați prețurile pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă. Luați în considerare utilizarea site-urilor de comparații de prețuri sau a agregatorilor de călătorie”, spune Traian Bădulescu.

O altă modalitate de a economisi bani este ca turiștii să opteze să călătorească în lunile mai puțin populare pentru concedii, cum ar fi iunie și început de iulie. Anul acesta, majoritatea și- au exprimat intenția de a pleca în vacanță în lunile august și septembrie.

Printre alte sfaturi pentru a economisi bani în vacanță oferite de Traian Bădulescu se numără:

– Fiți deschis către destinații alternative. Explorați diferite destinații care oferă experiențe similare cu locația dorită, dar pot fi mai puțin costisitoare. Această flexibilitate vă poate ajuta să găsiți pachete de călătorie mai accesibile.

– Abonați-vă la buletine informative și la newslettere pentru oferte ale agențiilor de turism.

– Luați în considerare pachetele turistice create de către agențiile de turism, care includ zboruri, cazare și activități. Aceste pachete oferă adesea o valoare generală mai bună în comparație cu rezervarea fiecărei componente separat.

– Utilizați programele de fidelitate și recompense. Dacă, de exemplu, călătoriți frecvent, alăturați-vă programelor de fidelitate oferite de companiile aeriene, hoteluri și agenții de turism. Adunați puncte sau mile pentru a le utiliza pentru a obține pachete de călătorie cu reducere sau chiar gratuite.

– Nu uitați că, în timp ce găsirea unui pachet de călătorie mai ieftin este importantă, este crucial să luați în considerare și reputația și fiabilitatea furnizorului de călătorii. Cercetați recenziile și feedback-ul clienților pentru a vă asigura că aveți de-a face cu o companie de încredere.

– Urmăriți ofertele speciale ale agențiilor de turism și ale hotelurilor, gen plătești 6 nopți, stai 7. Astfel de oferte pot apărea frecvent. De asemenea, urmăriți și ofertele last minute, deși recomand early booking. Last minute-urile sunt valabile pentru ceea ce a rămas nevândut cu câteva zile înainte, iar dacă aveți familie și depindeți de o anumită perioadă de concediu, este riscant să vă bazați pe last minute.

Destinații mai puțin aglomerate și accesibile pentru vacanța de vară

Potrivit datelor Vola.ro, cele mai căutate destinații în această vară sunt Italia, Marea Britanie, Spania, Franța, România, Germania și Grecia. 

Românii care își doresc să evite aglomerația și să aleagă destinații mai libere se pot îndrepta către Croația, Albania, Malta sau Suedia, spun reprezentanții Vola.ro.

„Cei care doresc să evite aglomerația, pot opta pentru orașe mai puțin populare din țările preferate. Pentru cei ce doresc destinații cu mare Croația, Albania sau Malta sunt destinații extrem de frumoase care nu se află de obicei pe lista scurtă de concedii. Pentru cei care vor sa evite zilele toride, Suedia este o destinație pentru care vor putea găsi oferte foarte bune”, au transmis reprezentanții Vola.ro.

sursa foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *