Shopping online: Românii sunt la coada clasamentului în ceea ce privește cumpărăturile online. Alături de România se mai află Macedonia de Nord, Ucraina, Bulgaria 

cumparaturi online card foto pexels-karolina-grabowska sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

România se afla la coada clasamentului în ceea ce privește cumpărăturile online, cu un procent de 44% alături de Macedonia de Nord, Ucraina, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Albania și Muntenegru în 2021, potrivit unui raport realizat de European E-Commerce.

În România procentul utilizatorilor de internet va crește, de asemenea, în acest an la 91% față de 88% înregistrat anul trecut. Totodată, numărul de persoane care vor face cumpărături online va înregistra o mică majorare de la 44% în 2021 la 45% în 2022.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Pe primele locuri în topul locuitorilor care cumpără produse online se află Olanda (94%), Danemarca (92%), Norvegia (92%) și Suedia (89%). 

Europa de Est va înregistra o creștere a utilizatorilor de internet la 78% în 2022, față de 75% din 2021, iar numărul de persoane care vor face cumpărături online va crește până la 49% în acest an, în comparație cu 2021(46%).

Europa de Vest rămâne lider în ceea ce privește ponderea lor în cifra de afaceri din comerțul online în Europa, cuprinzând peste 60% din cifra de afaceri totală. Această cotă a cifrei de afaceri se reflectă în PIB-ul electronic al regiunilor, Europa de Vest rămânând cea mai mare. În ciuda aparenței că Europa de Nord rămâne în urmă în ceea ce privește ponderea cifrei de afaceri europene totale, piețele de comerț electronic sunt solide și peste 4% din PIB-ul total poate fi atribuit comerțului electronic. Deși economia digitală din Europa de Est își continuă tendința de creștere, mai este mult teren de parcurs dacă regiunea speră să concureze cu piețele din Europa de Vest și de Sud.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: