Silicon Box din Singapore investește 3,2 miliarde euro pentru a produce cipuri în nordul Italiei. Investiţia va genera 1.600 locuri de muncă directe

cipuri, semiconductori, chipuri, tehnologie, placa de baza, china, taiwan, sua Sursa foto: Unsplash / Anne Nygård

Silicon Box din Singapore va investi 3,2 miliarde de euro (3,50 miliarde de dolari) pentru a produce cipuri în nordul Italiei, în urma finalizării unui acord susţinut de Guvernul de la Roma, a anunţat luni Ministerul Industriei, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Proiectul face parte din eforturile Italiei de a atrage investiţii de la companiile de înaltă tehnologie, inclusiv un acord care nu a fost încă finalizat cu firma americană Intel.

„La capacitatea deplină, investiţia va genera 1.600 locuri de muncă directe, pe lângă cele indirecte generate atât pentru construirea facilităţii cât şi în ecosistemul logistic şi de aprovizionare”, se arată în comunicat.

Ministrul Industriei, Adolfo Urso, a anunţat că în următorii 15 ani costul proiectului va ajunge la aproximativ patru miliarde de euro.

Încă nu s-a stabilit locul în care va fi construită fabrica, mai multe localităţi din nordul Italiei concurând pentru a găzdui unitatea.

Sursa foto: Unsplash / Anne Nygård

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *