Societățile de asigurare: incendiile au cauzat cele mai mari pagube în 2020, cu daune de 90 de milioane de lei

incendiu, masina de pompieri Inquam Photos / George Călin

Primele cinci riscuri au provocat daune de peste 140 milioane lei pe poliţele property în 2020, potrivit datelor anunțate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), citată de News.ro. Dintre acestea, incendiul a cauzat cele mai mari pagube, asigurătorii plătind peste 90 de milioane lei către companiile afectate.

Pe locul secund au fost exploziile, cu daune achitate de aproximativ 34 de milioane de lei. Topul riscurilor care au generat cele mai mari daune este completat, în ordine, de riscurile legate de inundaţii, care au generat daune de 7,8 milioane lei, urmate de cele referitoare la furtună (daune de 4,4 milioane lei) şi de avariile accidentale (3,8 milioane lei), anunţă UNSAR. Cea mai mare daună achitată anul trecut pe o poliţă de tip property ca urmare a producerii riscului de incendiu a fost de aproximativ 22 milioane lei.

“În contextul în care pe fondul pandemiei 61% dintre companiile private mici şi mijlocii şi-au redus activitatea faţă de 2019, accesarea unui plan de asigurări a devenit esenţială pentru orice afacere”, precizează reprezentanţii UNSAR. Industria de asigurări lansează o campanie de informare și promovare. “Existenţa unui plan de asigurări potrivit specificului fiecărui business poate face diferenţa între continuarea activităţii şi faliment – în momentul producerii unui risc asigurat”, susține Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

 

Inquam Photos / George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *