Sony și Honda se aliază pentru a crea o mașină electrică, pusă la vânzare din 2025

vision Sursa foto: Sony

Sony și Honda au anunțat că se vor asocia pentru a dezvolta și vinde vehicule electrice alimentate cu baterii, în timp ce producătorul de electronice își promovează ambițiile de a deveni un jucător-cheie în al noii piețe auto.

Potrivit Reuters, cele două companii au declarat într-un comunicat că vor forma o societate mixtă în acest an și vor începe să vândă primul model în 2025.

Honda va fi responsabilă de fabricarea primului model, în timp ce Sony va dezvolta platforma de servicii de mobilitate, au spus ei.

Directorul executiv al Sony, Kenichiro Yoshida, a anunțat în ianuarie un plan de a crea o nouă companie, Sony Mobility, declarând că explorează lansarea comercială a vehiculelor electrice.

Deși poziția sa dominantă în electronicele de larg consum a fost erodată de rivali asiatici precum Samsung, Sony încă deține un arsenal de tehnologie sofisticată în domenii precum senzorii critici pentru conducerea autonomă.

Trecerea rapidă la vehiculele electrice din întreaga lume, alimentată de un impuls global de reducere a emisiilor de carbon, creează oportunități pentru companiile de tehnologie de a se alătura pieței auto, deoarece aceste vehicule sunt mai ușor de fabricat decât mașinile care au motoare cu ardere internă.

Sursa foto: Sony

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *