Spania va extinde până la finalul lui 2023 plafonarea creşterii preţului reglementat al gazelor pentru gospodării şi IMM-uri

Redacția oct. 18, 2022 0 comentarii
spania steag flag pexels

Spania va extinde până la finalul lui 2023 plafonarea creşterii preţului reglementat al gazelor pentru gospodării şi IMM-uri, pentru a le ajuta să facă faţă majorării preţurilor energiei, a anunţat joi ministrul Energiei, Teresa Ribera, după reuniunea Guvernului, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Măsura, care se aplică tuturor gospodăriilor care folosesc preţuri reglementate, indiferent de venit, a fost aprobată alături de un plan ce vizează cheltuirea a încă trei miliarde de euro pentru a-i ajuta pe consumatorii vulnerabili.

Creşterile de preţ pe segmentul părţii reglementate de stat a pieţei sunt ajustate acum trimestrial şi nu pot depăşi 15%. Acest nivel de preţ, de aproximativ 0,06 euro pe KWh, este mult mai scăzut decât cel de pe piaţa liberalizată.

„Extindem beneficiile tarifelor la gaze pentru micii consumatori, indiferent dacă sunt IMM-uri sau familii”, a declarat Ribera.

Pachetul aprobat marţi face parte dintr-un plan mai amplu de combatere a inflaţiei, în urma majorării preţurilor energiei, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

De asemenea, Guvernul de la Madrid a aprobat un nou tarif pentru a proteja 1,7 milioane de familii care trăiesc în clădiri cu încălzire centrală. Aceste gospodării trebuie să aibă instalate contoare individuale înainte de septembrie 2023 şi să nu consume mai mult decât media din ultimii cinci ani.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *