Startup-urile din portofoliul fondului de investiții Early Game Fund I au ajuns la venituri anuale de 43 de milioane euro și peste 400 de angajați

EGV_Team

Cele 28 de startup-uri din portofoliul fondului de investiții Early Game Fund I au ajuns în 2024 la venituri anuale cumulate de peste 43 de milioane de euro și un număr total de peste 400 de angajați, anunță compania, într-un comunicat de presă.

Unele dintre startup-uri și-au dublat veniturile compatrativ cu anul anterior. Majoritatea sunt prezente pe mai multe continente, iar până în prezent Early Game Ventures a realizat 4 exit-uri, la un randament de 45%.

Rezultatele fondului I de investiții

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Kinderpedia, Ouesto, Druid, MeetGeek,Tokinomo, Milluu, FameUp se numără printre startap-urile în care a investit Early Game Fund I.

„Suntem nu doar investitori, dar și un sound-board pentru ideile lor, consilieri de strategie dacă e nevoie, și le punem la dispoziție toată experiența și rețeaua noastră de conexiuni astfel încât ei să poată accelera creșterea în scurt timp după investiția inițială. Ne bucură să vedem că majoritatea celor în care am investit și-au urmat visul și, cu sprijnul echipei noastre, au reușit să vină pe piață cu tehnologii și produse disruptive, apreciate la nivel global”, spune Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.

Fie că discutăm despre părinți care țin legătura cu profesorii copiilor lor în 2400 de școli prin Kinderpedia, turiști care folosesc Questo în peste 500 de orașe din lume, angajați ai peste 200 de mari corporații care au acces la informații prin Druid sau care folosesc în teleconferințe MeetGeek în peste 100 de țări și 30 de limbi. Tokinomo are clienți din domeniul retail și FMCG pe cinci continente, Milluu gestionează relația între proprietari și chiriași pentru proprietăți în valoare de peste 140 milioane de euro din România și Polonia, iar Bible Chat este aplicația mobilă cu cea mai rapidă creștere în Europa. FameUp a ajuns să gestioneze prin platforma sa peste 400.000 de nano și micro-influenceri, iar Youni a atras burse pentru elevii români care studiază la universități în afara țării în valoare de peste 50 de milioane de dolari în doar doi ani. Ogre.ai a anunțat în urmă cu puțin timp o nouă investiție de 3 milioane de euro și un parteneriat cu gigantul austriac din energie Verbund. OxidOS dezvoltă sistemul de operare pentru unități de control electronic care vor face mașinile viitorului de 100 de ori mai sigure decât cele de azi. Brand Minds a înregistrat încă un succes cu ediția de anul acesta a celui mai important eveniment de business din Europa Centrală, pe care l-a organizat la Sala Palatului.

Fondul II de investiții 

În aprilie 2024, Early Game a lansat un nou fond de investiții in valoare de 60 milioane de euro, Early Game Fund II. Până în acest moment, din noul fond au fost realizate 4 investiții, în startup-uri cybersecurity, AI și healthtech.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc, finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Acesta sprijină investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, mai ales în ceea ce privește sprijinul precar pentru cercetare, dezvoltare și inovare și infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: