Startup-urile europene care dezvoltă proiecte ce se concentrează pe eliminarea carbonului pot primi granturi în valoare de 25.000 euro

Redacția ian. 11, 2022 0 comentarii
bani, granturi, fonduri, comisia europeana

Cea de-a doua ediţie a programului Carbon Removal ClimAccelerator, dedicat startup-urilor europene, va oferi granturi în valoare de 25.000 de euro proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului, informează Agerpres.

Programul reprezintă o iniţiativă unică în Europa, lansată de TU Delft din Olanda, Universitatea din Zurich (ETH) şi Climate Innovation Community din Ungaria, cu sprijinul EIT Climate-KIC.

„Una dintre cele mai stringente probleme legate de combaterea efectelor schimbărilor climatice este reducerea emisiilor de carbon, o ţintă susţinută de planul Uniunii Europene pentru 2050 cu obiectivele de neutralitate climatică. Dar, pentru realizarea acestui obiectiv, nu este suficientă reducerea sau oprirea emisiilor de carbon, este nevoie şi de soluţii pentru eliminarea dioxidului de carbon deja prezent în atmosferă, acumulat inclusiv din cauza creşterii activităţii industriale şi agricole”, se arată în comunicatul Climate Innovation Community.

Potrivit cercetărilor, pentru a menţine încălzirea globală la nivelul de creştere de 1,5 grade Celsius, la nivel global ar trebui captate cel puţin 5 gigatone de dioxid de carbon, în fiecare an, până în 2050.

Programul va ține un an, iar antreprenorii se vor putea înscrie până pe 6 februarie

Programul Carbon Removal ClimAccelerator îşi propune să ajute la implementarea proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului, iar startup-urile care doresc să-şi dezvolte ideile revoluţionare în domeniu, cu impact atât asupra mediului, cât şi asupra mediului de afaceri, se pot înscrie până pe data de 6 februarie.

Programul-hibrid de 12 luni are trei etape şi îi va ajuta pe participanţi să-şi dezvolte ideile, să-şi valideze modelul de business, să-şi evalueze propriul impact asupra mediului, să crească pe plan internaţional şi să atragă investiţii.

Antreprenorii vor avea parte de traineri renumiți în domeniul eliminării carbonului – inclusiv antreprenori de succes, investitori şi fizicieni, mentorat profesional şi coaching în afaceri, pentru a transforma proiectele în acţiuni de business cu impact real.

La finalul fiecărei etape a programului, startup-urile trebuie să prezinte progresul înregistrat pentru a putea trece la următoarea fază. La sfârşitul programului, participanţii care au încheiat toate etapele timp de un an vor fi eligibili pentru a câştiga 25.000 euro sub formă de grant.

Climate Innovation Community oferă o platformă de knowledge-sharing şi networking ce oferă conţinut pentru studenţi, profesionişti, antreprenori interesaţi de inovaţie şi celor interesaţi de mediu, dar şi training şi programe de formare, educaţionale şi de dezvoltare a afacerii.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *