Start-up-ul care vizează implanturi cerebrale al miliardarului Elon Musk a atras o finanţare de 205 milioane de dolari de la investitori

Redacția iul. 31, 2021 0 comentarii
elon musk, tesla

Neuralink, startup-ul care vizează implanturi cerebrale al miliardarului Elon Musk, a atras o finanţare de 205 milioane de dolari, transmite News.ro. Printre investitori se numără Google Ventures, Founders Fund, al lui Peter Thiel, şi directorul general al OpenAI, CEO Sam Altman. ”Fondurile atrase prin această rundă vor fi utilizate pentru a scoate pe piaţă primul produs al Neuralink şi a accelera cercetarea şi dezvoltarea produselor viitoare”, a arătat Neuralink. Compania se concentrează pe dispozitivele destinate persoanelor care nu pot interacţiona cu multe dintre dispozitivele actuale şi se îndreaptă către testele pe oameni.

Runda de finanţare a fost condusă de Vy Capital din Dubai.

Finanţarea a avut loc la doi ani după ce Neuralink a atras 51 de milioane de dolari. Investiţiile totale în companie se ridică în prezent la 363 de milioane de dolari, potrivit firmei Crunchbase, care urmăreşte evoluţia strat-up-urilor.

Fondată în 2016, Neuralink încearcă să dezvolte implanturi cerebrale în bandă largă care pot comunica cu telefoanele şi computerele.

Compania se concentrează pe dispozitivele destinate pesrsoanelor care nu pot interacţiona cu multe dintre dispozitivele actuale şi se îndreaptă către testele pe oameni.

”Prima indicaţie a acestor dispozitive este de a ajuta persoanele tetraplegice să îşi redobândească independenţa digitală prin interacţiunea cu computerele şi telefoanele lor, în bandă largă şi într-un mod natural”, potrivit companiei.

Deocamdată, tehnologia este testată pe porci şi o maimuţă. În aprilie, Neuralink a publicat o înregistrare video în care o maimuță pare să joace ping-pong doar cu ajutorul creierului.

Compania a declarat că primul său produs, cunoscut sub numele de N1 Link, va fi ”complet invizibil” odată implantat şi va transmite date printr-o conexiune wireless.

Musk, care este CEO al Neuralink, precum şi al companiilor Tesla şi SpaceX, a descris anterior Neuralink ca un Fitbit în craniu cu fire mici, care intră în creier.

”Fondurile atrase prin această rundă vor fi utilizate pentru a scoate pe piaţă primul produs al Neuralink şi a accelera cercetarea şi dezvoltarea produselor viitoare”, a arătat Neuralink.

Neuralink a declarat joi că misiunea sa este de ”a dezvolta interfeţe creier-maşină care să trateze diferite afecţiuni legate de creier, cu scopul final de a crea o interfaţă pentru creier capabilă să conecteze mai strâns inteligenţa biologică şi artificială”.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *