Statul vrea să intre pe piața asigurărilor, în contextul insolvenței Euroins. Ministrul Finanțelor spune că a solicitat CEC să îşi depună documentele de autorizare la ASF

Redacția mart. 21, 2023 1 comentarii
cec bank, palatul cec

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat marţi, în contextul scandalului legat de insolvenţa companiei Euroins şi majorarea poliţelor RCA că a solicitat CEC-ului să îşi depună documentele de autorizare la ASF şi are o lună de zile să se autorizeze, transmite News.ro.

Întrebat la Parlament despre acea companie a statului care să intre pe piaţa de asigurări, ministrul Finanţelor a spus:” Are o lună de zile, am solicitat şi ieri CEC-ului şi vă spun şi dvs, are o lună de zile să se autorizeze, să îşi depună documentele de autorizare la ASF”, a spus ministrul Finanţelor.

Adrian Câciu a arătat că în momentul în care începe procedura de autorizare, din ce a discutat în trecut cu preşedintele ASF, Nicu Marcu, ASF va da tot concursul ca autorizaţiile să vină, respectând toate criteriile legale, să vină rapid şi să intre cât mai rapid în piaţă.

Despre riscul declanşării unei proceduri de infringement, ministrul a spus: Nu vreţi să protejăm mai întâi cetăţenii? Eu vreau să văd proiectul şi să ne uităm în concordanţa lui cu legislaţia europeană şi cu modul în care până la urmă corespunde sau nu. Pe de altă parte, este important ca cetăţenii şi companiile să fie protejate de această situaţia”, a spus Câciu, afirmând că relaţia cu Comisia Europeană, pentru piaţa de asigurări, tot ASF-ul o are.

Despre o majorare a poliţelor RCA, ministrul Finanţelor a afirmat că vor vedea care sunt preţurile din piaţă. ”Vedem proiectul de la ASF”, a mai spus Adrian Câciu.

Citește și: 

Se pregătește o nouă companie de stat? Marcel Ciolacu, după insolvenţa Euroins: Am vândut toate firmele de asigurări / Au obligaţia cei de la CEC, de la EximBank să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient

Sursa foto: Facebook/CEC Bank

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *