Mihai Darie pleacă din funcția de director financiar al Electrica, după ce consiliul de administrație nu i-a prelungit mandatul. Noul director, interimar, este Ştefan-Alexandru Frangulea

contor, energie electrica, curent Sursa foto: Parlamentul European

Ştefan-Alexandru Frangulea este noul director financiar interimar al companiei Electrica, până în 31 decembrie 2022, transmite instituția. Mihai Darie și-a încheiat, pe 3 ianuarie 2022, mandatul de patru ani de Director Financiar în cadrul Electrica SA, preluat în ianuarie 2018, după ce consiliul de administrație nu i l-a prelungit.

Consiliul de Administrație al Electrica SA a hotărât, în ședința din 3 ianuarie 2022, numirea lui Ștefan-Alexandru Frangulea în calitate de director executiv interimar Direcția Financiară, începând cu data de 4 ianuarie 2022 și până la 31 decembrie 2022.

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu a criticat plecarea lui Mihai Darie din Electrica.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Deși am intrat într-un An Nou, degringolada la Electrica continuă! Pleacă unul dintre puținii executivi (Mihai Darie) care își cunoaște meseria. El nu se mai potrivea deloc în actuala cultură organizațională a companiei, nefiind nici habarnist, nici pupincurist, nici securist și nici politruct. Mai sunt doar 3-4 în companie care corespund profesional, însă nu îi va prinde 1 mai. O spun cu mare tristețe, mai ales că aceste plecări costă compania sute de mii de euro. Electrica este un dezastru girat de stat si de BERD, în egală măsura, prin pasivitate”, a transmis Răzvan Nicolescu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

Reamintim că Electrica se află în plin proces de reorganizare a personalului de la centru, despre care Economedia a scris în exclusivitate aici.

Ștefan Frangulea are o experiență de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar și în cel energetic, în domenii precum: servicii bancare pentru corporații, trezorerie corporatistă, finanțe corporative, strategie, piețe financiare și de capital, management general, dezvoltarea afacerii, în poziții executive și de management.

Absolvent al Academiei de Studii Economice, facultatea Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, precum și al programelor profesionale Executive MBA ale Wirtschaftsuniversität Wien (WU) și IEDC Bled School of Management, Ștefan Frangulea s-a alăturat echipei Electrica în februarie 2018, de când a ocupat poziția de Director al Departamentului Trezorerie.

De asemenea, este membru al Consiliului de Administrație al Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), compania de distribuție din cadrul Grupului.

Grupul Electrica a obţinut, în primele nouă luni din acest an, un profit net consolidat de 72 de milioane de lei, în scădere cu 324 de milioane de lei faţă de cei 396 de milioane de lei înregistraţi ca profit în perioada similară a lui 2020, scrie Agerpres.

Potrivit companiei, scăderea a fost generată, în principal, de creşterea semnificativă a costurilor cu achiziţia de energie electrică, care au urcat cu 23,4%, la 3,423 miliarde de lei.

În primele nouă luni din 2021, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 13,8 TWh, cu 7,3% mai mult faţă de perioada similară din 2020, către aproximativ 3,8 milioane de utilizatori.

Compania mai estimează că, pentru anul 2022, comparativ cu anul 2021, rezultatul net al Electrica SA va fi în scădere cu 315 milioane lei, sau 99,6%, în principal din cauza reducerii veniturilor din dividende cu aproximativ 99%, ca urmare a influenței negative a creșterii prețului energiei electrice în rezultatul filialelor de distribuție și furnizare pentru anul 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: