Steve Wozniak, cofondatorul Apple, a criticat marți angajamentul unei părți a sectorului tehnologic în favoarea lui Donald Trump în Statele Unite, susținând că marile companii din sector nu ar trebui să joace un „rol direct” în politică, potrivit BFM TV.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Companiile tehnologice sunt uriașe și, pentru că sunt foarte mari și au mulți bani”, este normal ca ele să aibă “o anumită implicare politică”, a declarat Steve Wozniak în timpul unei dezbateri la Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona.

Dar „să aibă un rol direct” în politică „doar pentru că au avut un mare succes în tehnologie, asta nu-mi place deloc”, a continuat această personalitate din Silicon Valley, care a cofondat Apple Computer în 1976 împreună cu Steve Jobs, decedat în 2011.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Astăzi, „marile companii tehnologice sunt pur și simplu enorme. Este ca și cum ar deține viețile noastre”, a insistat inginerul, care a avertizat încă o dată împotriva pericolelor inteligenței artificiale (AI) dereglementate.

Întrebat despre rolul lui Elon Musk alături de Donald Trump, Steve Wozniak a spus că „abilitățile politice” sunt „foarte diferite de abilitățile de care au nevoie companiile tehnologice pentru a reuși”.

„Consensul”

Cu toate acestea, cofondatorul Apple a considerat că miliardarul, proprietar al X și patron al Tesla și SpaceX, are o abordare foarte diferită în acțiunea sa politică față de ceea ce se caută în general în managementul din lumea corporatistă.

„Când conduci o companie, te uiți în jurul tău și cauți consensul (…), negociezi, faci compromisuri. Sau faci lucrurile pas cu pas, dacă vrei să fii eficient”, a explicat el.

Pe de altă parte, „nu spui pur și simplu că totul trebuie să fie aruncat și că o iei de la zero”, a adăugat el, adăugând încă o dată că nu îi place „ceea ce se întâmplă în această privință” în Statele Unite.

În urma lui Elon Musk, căruia Donald Trump i-a încredințat frâiele Departamentului pentru eficiență guvernamentală (Doge), însărcinat cu reducerea cheltuielilor publice, mai multe personalități din Silicon Valley s-au raliat președintelui american.

Printre acestea se numără Mark Zuckerberg, șeful Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp etc.) și Peter Thiel, cofondator al Paypal împreună cu Musk. Acest ultraconservator de origine germană îl susținuse deja pe Trump în 2016 și s-a impus treptat ca vârf de lance al dreptei în domeniul tehnologiei.