Studiile de fezabilitate pentru Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare și centurile municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației vor fi predate în decembrie. CNAIR, investiții de aproape un miliard de euro în județul Maramureș

Centura-Satu-Mare-Sursa-foto-Facebook-Sorin-Grindeanu

Studiile de fezabilitate pentru Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare și Centurile municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației vor fi predate în decembrie, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu. Valoarea totală estimată pentru cele trei obiective de infrastructură rutieră este de aprox. 700 de milioane de euro, iar la aceastea se adaugă Podul peste Tisa, la frontiera cu Ucraina, două pasaje și o descărcare la Baia Mare din Drumul Expres.

Pentru Drumul Expres Oar – Satu Mare lansarea licitației pentru execuția lucrărilor va fi lansată în decembrie, iar de la Satu Mare Drumul Expres continuă cu încă 72 de kilometri.

1.Drum Expres Satu Mare -Baia Mare : în lungime de 72,51 km, va străbate traseul Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții Măgherăuș – Baia Mare (Bd. Independenței) și pentru care e prevăzută execuția a 29 pasaje, 22 poduri, 8 noduri rutiere, 142 podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului.

studiile geotehnice și procedura de mediu se află în derulare

finalizarea Studiului de Fezabilitate este estimată în decembrie 2023

valoarea estimată a investiției: 448,1 milioane euro, fără TVA

2. Varianta de ocolire Baia Mare : reprezintă centura orașului în lungime de 36,51 km, cu drumurile de acces incluse

studiile geotehnice și procedura de mediu se află în derulare

finalizarea Studiului de Fezabilitate este estimată în decembrie 2023

valoarea estimată a investiției: peste 231 milioane euro, fără TVA

Studii Fezabilitate Drum Expres Satu Mare bnaia Mare centura Baia Mare
Sursa : Ionel Scrioșteanu

3. Varianta de Ocolire Sighetu Marmației: centura în lungime de 5.52 km, ce va face legătura cu cele două drumuri naționale care tranzitează orașul (DN18 – legătură cu Vișeu – Borșa – Baia Mare și DN19 – legătură cu Negrești-Oaș – Satu Mare), precum și cu noul pod peste râul Tisa, ce se află în construcție

studiile geotehnice și procedura de mediu se află în derulare

finalizarea Studiului de Fezabilitate este estimată în decembrie 2023

valoarea estimată a investiției: peste 20,1 milioane euro, fără TVA”, arată Ionel Scrioșteanu.

Pentru podul nou peste Tisa de la Sighetu Marmației, contract de peste 30 de milioane de euro, secretarul de stat a precizat că lucrările sunt la 22%.

Comentarii

  1. Na așa , de cînd aștept ziua asta să se discute tema drumului expres BAIA -MARE – SATU MARE , că deja este și vremea să vă apucați de drumul ăsta expres că deja ne-am cam săturat de coclaua asta de drum care ne desparte între BM și SM , dar sper că nu mă apucă cei 70 de ani pînă se va da în folosință drumul ăsta , atenție acum am 51 …dați bice !!! Spor

  2. Si drumul express de importanta strategica Cluj Napoca – Bistrita cand se face? Aici este cea mai mare circulatie, nu la Satu Mare sau Baia Mare unde sunt 2-3 masini pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *