Studiu: Digitalizarea poate aduce o creștere de 30% în cifra de afaceri pentru IMM-uri

digitalizare Foto: USAMV

Companiile care au integrat deja tehnologii digitale monitorizează eficiența financiară a investiției, iar impactul estimat depășește 30% conform studiului Digitalizarea în IMM-urile din România 2023 realizat de MKOR Consulting.

Studiul de Business Sentiment menționat a arătat că 57% dintre IMM-urile participante măsoară impactul digitalizării în cifra de afaceri. Acest procent este chiar mai mare în cazul companiilor mijlocii, de 66%.

În opinia decidenților participanți la studiu, succesul proiectelor de digitalizare este asigurat de trei piloni cheie: abordarea strategică, resursele financiare și expertiza digitală.

Afacerile mici pun mai multe accent pe definirea clară a unei direcții adaptate nevoilor de optimizare digitală la nivelul întregii companii.

În ceea ce privește prioritățile investiționale, focusul diferă în funcție de mărimea companiei. 4 din 10 microîntreprinderi consideră esențială investiția în tehnologii adecvate, în timp ce un procent similar dintre firmele mijlocii prioritizează dezvoltarea expertizei digitale în plan intern.

În alegerea soluțiilor de digitalizare, obiectivele cheie sunt atingerea eficienței operaționale și gestionarea datelor disponibile.

Astfel, 67% dintre IMM-uri caută tehnologii digitale pentru optimizarea proceselor și fluxurilor de lucru și jumătate caută soluții de managementul datelor. În etapa de documentare preachiziție decidenții apelează cel mai frecvent la recomandările primite de la partenerii de afaceri.

„Digitalizarea mediului de afaceri este un subiect pe care l-am mai abordat în studiile noastre. Am reluat subiectul pentru că digitalizarea afacerilor a devenit esențială pentru a rămâne competitiv pe piață și pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea companiilor.

De data aceasta, ne-am concentrat asupra IMM-urilor. Deși acest segment are cea mai mare pondere în rândul companiilor din România, provocările pe care le întâmpină în procesul de optimizare digitală sunt pe măsură. De aceea ne-am propus să vedem care este abordarea celor care au integrat deja tehnologii digitale în business-ul lor”, menționează Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR.

Foto: USAMV

Comentarii

  1. digitalizarea poate ca ADUCE beneficii,in schimb LIBERTATEA (la modul general)
    am pierdut-o..
    caz real – un om , cumpara on-lilne niste alveole din plastic pentru a-si face rasaduri ,dupa ceva timp primeste citatie de la politie pe telefonul mobil ,ca in data de… trebuie sa se prezinte la ……si ca are dreptul la avocat.
    Alveolele respective se puteau folosi pentru canabis ,in consecinta meseriasii de la politie au verificat site-ul de cumparaturi si i-au trimis omului citatie prin telefon fara nici o verificare prealabila ,necesara pentru demers.
    FRATE! CE AM SCRIS NU ESTE INVENTIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *