SUA alocă 3.2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de noi antivirale împotriva Covid

Test anti-covid

Autoritățile americane au anunțat joi intenția de a investi 3,2 miliarde de dolari pentru a accelera cercetarea și dezvoltarea de medicamente antivirale împotriva Covid-19 și a altor viitoare patologii, scrie Le Figaro.

Acest proiect, denumit „programul antiviral împotriva pandemiilor”, este finanțat grație fondurilor din Planul de relansare de 1.900 de miliarde de dolari, susținut de Joe Biden și adoptat de Congres în martie. „Antiviralele reprezintă o completare importantă pentru vaccinurile existente, în special pentru persoanele afectate de anumite maladii care le expun la mai multe riscuri, pentru cei potențial mai puțin protejați de vaccinuri”, explicat doctorul Anthony Fauci, consilier medical al Casei Albe.

Aceste medicamente antivirale ar putea de asemenea să joace un rol în fața noilor variante de viruși în fața cărora vaccinurile actuale oferă o protecție mai redusă, a adăugat el. Programul va permite accelerarea testelor clinice pentru medicamentele antivirale aflate în diferite stadii de dezvoltare, așa cum este cazul Molnupiravir al laboratorului Merck sau produsele Pfizer și Atea-Roche.

Aceste antivirale sunt administrate pacienților imediat după confirmarea infecției, pentru a împiedica boala să avanseze la un stadiu mai grav.

Cele 3,2 miliarde de dolari vor servi și pentru finanțarea cercetării de noi produse antivirale, nu doar împotriva SARS-CoV-2 sau a coronavirusurilor în general, ci împotriva altor familii de viruși care reprezintă potențial o amenințare pandemică.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *