SUA evită intrarea în incapacitate de plată. Senatul a adoptat legea privind suspendarea plafonului de îndatorare

Redacția iun. 2, 2023 0 comentarii
bani, dolari

Senatul Statelor Unite a votat legea care suspendă plafonul de îndatorare al SUA, de 31,4 trilioane de dolari. Au fost înregistrate 63 de voturi „pentru” şi 36 de voturi ”împotrivă”. Legea ridică pe o perioadă de doi ani – până la 1 ianuarie 2025 – plafonul îndatorării publice a Statelor Unite. Dacă această ridicare a plafonului nu ar fi avut loc, prima putere mondială risca să intre în incapacitate de plată la 5 iunie, incapabilă să-şi onoreze angajamentele financiare, scrie News.ro.

„În această seară, senatorii ambelor partide au votat pentru a proteja progresul economic câştigat cu greu şi pentru a preveni prima incapacitate de plată a Statelor Unite. Împreună, au demonstrat încă o dată că America este o naţiune care îşi plăteşte facturile şi îşi îndeplineşte obligaţiile – şi va fi întotdeauna. Vreau să mulţumesc liderului Schumer şi liderului McConnell pentru că au adoptat rapid proiectul de lege. Nimeni nu primeşte tot ce îşi doreşte într-o negociere, dar în mod clar: acest acord bipartizan este un mare câştig pentru economia noastră şi pentru poporul american”, a transmis preşedintele SUA Joe Biden.

El a afirmat că astfel sunt protejaţi pilonii de bază ai agendei salle ”Investind în America”, care creează locuri de muncă bune în toată ţara, stimulează producţia, reconstruieşte infrastructura şi promovează energia curată, protejând totodată programele de bază precum Securitatea Socială, Medicare şi Medicaid.

„Munca noastră este departe de a se fi fi încheiat, dar acest acord este un pas esenţial înainte şi o confirmare a ceea ce este posibil atunci când acţionăm în interesul ţării noastre”, a subliniat preşedintele SUA, care a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare să promulge legea.

Miercuri, legea a fost adoptată de Camera Reprezentanţilor.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *