SUA vor vinde 18 milioane de barili de petrol din rezervele strategice

sonda petrol titei sursa pexels

Departamentul Energiei din Statele Unite va vinde vineri, 17 decembrie, 18 milioane de barili de petrol din rezervele strategice, în cadrul unui plan anunţat anterior pentru reducerea preţurilor benzinei, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Preţurile petrolului au înregistrat săptămâna aceasta cea mai mare creştere după sfârşitul lunii august, încrederea pieţei fiind susţinută de atenuarea îngrijorărilor legate de posibilul impact asupra cererii de carburanţi şi a creşterii economiei mondiale avut de varianta omicron a noului coronavirus.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut vineri cu 1%, la 75,15 dolari pe baril. Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 1%, la 71,67 dolari pe baril.

Administraţia Biden a anunţat luna trecută că va elibera circa 50 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice, în coordonare cu alte state consumatoare, între care China, India şi Coreea de Sud, pentru a combatere creşterea costurilor carburanţilor.

 

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.