Submarine, un lanţ de restaurante specializate în burgeri din Croaţia, a anunţat că a preluat pachetul majoritar de acţiuni la lanţul românesc de restaurante Vivo Fusion Food Bar, fără a dezvălui valoarea tranzacţiei, informează agenţia de presă Hina, transmite Agerpres. Vivo Fusion Food Bar are 7 restaurante în București, Iași, Pitești, Brașov și Aeroportul Otopeni.
“Preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Vivo Fusion Food Bar reprezintă o oportunitate semnificativă de realizare a strategiei noastre de expansiune pe piaţa din România”, a declarat directorul general al Submarine, Dragoljub Bozovic.
Aleksandar Lazinica, cofondator şi coproprietarul Submarine, a spus că extinderea în România este un pas important în strategia de extindere la nivel regional. Potrivit acestuia, firma vede un potenţial substanţial de creştere în România şi pe alte pieţe, pe care intenţionează să îl atingă prin deschiderea de noi locaţii şi îmbunătăţirea proceselor de business.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În comunicatul companiei croate se precizează că veniturile așteptate din operațiunile din România pentru 2025 sunt de 12 milioane de euro. Submarine și-a deschis propriile două restaurante în București în 2021. În prezent, în filialele din România sunt angajați aproximativ 150 de persoane, iar numărul de angajați ar trebui să crească până la 200 până la sfârșitul anului.
Venitul anual total al afacerilor lor în Croația și România este estimat la 30 de milioane de euro, iar cu peste 30 de restaurante și 500 de angajați, sunt așteptate vânzări de peste trei milioane de burgeri pe an, scrie presa din Croația.
Compania Submarine a avut venituri de 15,3 milioane de euro și un profit net de 662,1 mii de euro în 2023. Submarine are 12 locații în Zagreb, trei în Split, două în Rijeka și câte una la Osijek și Zadar.
Proprietarul majoritar al Submarine este, din decembrie 2022, fondul de capital de risc Prosperus Growth, iar acesta este administrat de Prosperus Invest, fondat în 2010. Prin programul CROGIP, fondul a fost susținut de Fondul European de Investiții și Banca Croată pentru Reconstrucție și Dezvoltare, furnizând 49,99 la sută din capitalul total. Prosperus Growth se concentrează pe investițiile în companii cu potențial ridicat de creștere regională și globală, investiția în Submarine marcând prima lor incursiune în sectorul ospitalității.