Sud africanii de la Fortress, cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle, preiau Eli Park 1 de la Element Industrial și Pavăl Holding

Eli Park 1 Sursa foto: Fortress REIT

Fortress REIT, cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle a finalizat recent prima achiziție logistică în România după ce a ajuns la un acord cu Element Industrial și Pavăl Holding pentru Eli Park 1, o dezvoltare industrială situată în zona Buftea-Chitila.

Strategia pe termen lung a Fortress REIT este de a direcționa afacerea către un portofoliu imobiliar de logistică cu o treime de retail și două treimi logistică atât în ​​Africa de Sud, cât și în Europa.

„România, împreună cu Europa Centrală și de Est (CEE) este una dintre cele mai interesante propuneri de investiții logistice și de depozitare pe termen lung la nivel global, datorită potențialul ridicat de creștere industrială și de consum și accesul strâns la Europa de Vest. Piața este în faza de dezvoltare, cu o mulțime de oportunități pentru investiții imobiliare pentru Fortress. Deoarece concurența cu amănuntul în economiile avansate din Europa de Vest este din ce în ce mai determinată de capacitatea de a sprijini cu succes comerțul electronic prin omnicanal, creșterea sectorului logistic imobiliar din Europa Centrală și de Est va continua în deceniile următoare. Suntem selectivi și intenționăm să ne dezvoltăm portofoliul de depozite de înaltă calitate în Europa Centrală și de Est în următorii ani. La începutul acestui an am cumpărat primele noastre active logistice în Polonia – două parcuri logistice în Bydgoszcz și Stargard. Spunând acest lucru, nu suntem străini de regiune, având în vedere că suntem cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle Plc, activ în imobiliare cu amănuntul cu creștere ridicată din CEE”, ”, a spus Steven Brown, CEO al Fortress REIT Ltd.

Eli Park 1, de 50.000 mp, este închiriat către Arctic, Decor Floor, Dentotal, Euro Games Technology România și Mobilier 1 și a fost dezvoltat în joint-venture de Element Industrial (fondat de investitorul imobiliar român Ionut Dumitrescu) și Paval Holding (fondat de doi antreprenori români: Dragoș și Adrian Paval). Tranzacția a fost coordonată de o echipă comună din Element Group, Pavăl Holding și Fortress REIT Ltd asistată de Dentons, CBRE România, CWE și PwC.

„Eli Park 1 a fost dezvoltat la un standard foarte ridicat, ceea ce a atras Fortress Logistics către proprietate. Tranzacția confirmă Buftea-Chitila ca al treilea hub logistic lângă București, precum și forța în dezvoltare a Element Industrial, recunoscută de un gigant imobiliar la nivel mondial”, conchide Andrei Jerca, director general al Element Industrial.

Element Industrial dezvoltă o serie de proiecte sub brandul ELI Parks, parcuri logistice cu suprafețe între 50-60.000 mp, în București, Bacău, Brăila sau Ploiești, precum și depozite cu suprafețe mai mici, grupate sub denumirea ELI Xpress în orașe precum București sau Pitești.

Sursa foto: Fortress REIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *