Suedia emite un avertisment cu privire la două scurgeri de gaze pe conducta Nord Stream 1

G4Media sept. 27, 2022 0 comentarii
nord stream gaz

Autoritatea maritimă suedeză a anunțat marți că a emis o avertizare privind două scurgeri de gaze la conducta Nord Stream 1, deținută de Rusia, în apele suedeze și daneze, la scurt timp după ce a fost descoperită o scurgere la gazoductul Nord Stream 2, aflat în apropiere, relatează Reuters.

“Există două scurgeri pe Nord Stream 1 – una în zona economică suedeză și una în zona economică daneză. Ele sunt foarte aproape una de cealaltă”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Administrației Maritime Suedeze (SMA).

Scurgerile au fost localizate la nord-est de insula daneză Bornholm, a precizat purtătorul de cuvânt. Nu a fost imediat clar ce a cauzat scurgerile.

“Menținem o supraveghere suplimentară pentru a ne asigura că nicio navă nu se apropie prea mult de sit”, a declarat un al doilea purtător de cuvânt al SMA.

Luni, autoritățile daneze au cerut navelor să se îndepărteze de o rază de cinci mile marine la sud-est de Bornholm, după ce o scurgere de gaz de la defunctul gazoduct Nord Stream 2 s-a scurs în Marea Baltică.

Mai târziu în aceeași zi, operatorul gazoductului Nord Stream 1, care a funcționat la capacitate redusă de la jumătatea lunii iunie înainte de a se închide complet în august, a dezvăluit, de asemenea, o scădere de presiune pe ambele linii ale gazoductului Nord Stream 1.

Conducta Baltică, o nouă conductă submarină care livrează gaz norvegian către Polonia, cu o capacitate anuală de 10 miliarde de metri cubi pe zi, urmează să fie inaugurată în cursul zilei de marți.

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *