SURSE: Bucureștiul și Ilfovul ar putea fi carantinate la pachet – discuție în Guvern

Controale politie trafic prima zi de carantina totala Controale politie in trafic in carantina / Sursa: G4Media.ro

Bucureștiul și județul Ilfov ar putea fi carantinate împreună, printr-o decizie în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au declarat pentru Economedia.ro surse guvernamentale. Măsura e discutată de experți, dar și la nivel guvernamental, iar Ministerul Sănătății insistă pentru această soluție, potrivit surselor citate.

Motivul unei asemenea carantinări la pachet e dat de faptul că, de facto, Bucureștiul și Ilfov – cel puțin localitățile din proximitate Capitalei, funcționează de facto ca o singură entitate. Au existat nenumărate situații în perioada pandemiei când localitățile carantinate erau despărțite de cele fără carantină printr-o stradă, ceea ce a făcut practic imposibilă menținerea măsurilor de restricție.

De altfel, în acest moment majoritatea localităților ilfovene lipite de București sunt în carantină din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid, în timp ce Capitala nu este carantinată.

Eventuala carantinare a Capitalei va avea efecte asupra sectorului horeca, dar și asupra altor sectoare economice, în funcție de măsurile specifice decise de autorități.

Situația e prevăzută și de articolul 12 din legea 136/2020, care arată că dacă măsura vizează două sau mai multe județe învecinate, carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (Raed Arafat), la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu validarea în termen de cel mult 48 de ore de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Comitetul Național pentru Situații de Urgență este condus de premierul Florin Cîțu.

Controale politie in trafic in carantina / Sursa: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *