SURSE Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vrea reducerea numărului de ministere, de secretari de stat și de agenții

G4Media mai 15, 2023 1 comentarii
Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vrea reducerea numărului de ministere, de secretari de stat și de agenții, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului. Potrivit acestora, Ciolacu va avea o discuție cu fiecare ministru în parte în ce privește reducerea numărului de minister și de secretari de stat iar deciziile vor fi luate de comun acord.

Guvernul are în prezent 21 de ministere iar presa a relatat că în Guvern ar fi în prezent nu mai puțin de 114 secretari de stat, la care se adaugă cei 86 de șefi de agenții și companii naționale.

În scenariul reducerii numărului de ministere, protocolul încheiat între PNL și PSD în decembrie 2021 nu va mai putea fi respectat.

Protocolul prevede ca majoritatea ministerele existente rămân la partide în forumla actuale. Ce ar urma să se schime ar fi doar patru ministere. Astfe, din 25 mai premier ar urma să fie Marcel Ciolacu, de la PSD, PNL va lua un post de vicepremier, ministerul Justiției și ministerul Fondurilor Europene trec la PSD, iar PNL preia ministerul Transporturilor și ministerul Finanțelor.

Dacă vor fi mai puține ministere și mai puțin secretari de stat, atunci PNL și PSD trebuie să negocieze fiecare la ce portofoliu renunță.

PSD și PNL au luni și marți ședințe decisive pentru rotativa guvernamentală, cei doi lideri Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă urmând să ia mandatele pentru negocierea finală, potrivit informațiilor G4Media. Toate indiciile sunt că nu va fi respectat protocolul coaliției pentru că Marcel Ciolacu vrea mai puține ministere, potrivit surselor G4Media.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *