SURSE Lotul UMB de pe Autostrada București Nord se deschide miercuri la ora 14 00

Autostrada A 0 București Nord lot 2 UMB ASCORO

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord ar urma să fie deschis miercuri ora 14 00 sau 15 00, potrivit surselor Economedia. Deși UMB a terminat lucrarea cu 7 luni înainte de termen, din cei 19 kilometri al lotului dintre DN 1 și DN 2 se va putea circula doar pe 10 kilometri între DN 1 (zona Corbeanca) și Autostrada A 3 București-Ploiești pentru că nu se asigură descărcarea în DN 2, nodul rutier fiind pe lotul 3 Afumați-Pantelimon, deocamdată în etapa de proiectare în cadrul contractului semnat cu un constructor din China. Oficialii din Transporturi au promis că de la sfârșitul anului viitor se va realiza conexiunea și cu DN 2, chinezii urmând să înceapă la primăvară lucrările pentru tronsonul de 2 kilometri lipsă.

Vineri, 24 noiembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a dat asigurări că lotul UMB va fi deschis săptămâna aceasta, dar nu joi, 30 noiembrie sau vineri, 1 decembrie, Ziua Națională când sunt zile libere și festivități specifice.

Și la noapte, ora 23 30 până marți, ora 04 30, circulația pe Autostrada A 3 București-Ploiești va fi închisă pe sensul spre Ploiești între Centura București (DNCB) și nodul rutier Moara Vlăsiei pentru montarea panourilor de semnalizare pentru A 0.

Cele mai noi imagini de pe lotul UMB au fost publicate pe Canalul YouTube Infrastructure Romania
Contractul pe cei 19 km a fost semnat în 17.05.2021 cu UMB pe suma de aproape 832 milioane lei fără TVA, prevăzând 12 luni de proiectare, 22 de execuție și 10 ani garanție. Ordinul de începere a fost emis pe 16.08.2021, termenul contractual de finalizare fiind iunie 2024. În toamna anului viitor, Pizzarotti-Retter ar urma să înceapă lucrările pe Lotul 1 A 0 Nord între DN 1 Corbeanca și Autostrada A 1 București-Pitești, contractul fiind semnat pe 20 septembrie.

 

Comentarii

 1. Nu va rezolva mare branza, DN1 e busit in fiecare seara de inteligenta eco a lu Nicusor care nu rezolva iesirea pt Greenfield si rezulta aglomeratia de la Teisani.
  Zeci de mii de romani au tensiunea explodata in fiecare seara 🙂

  • De ce e Nicusor vinovat ptr pr…a cumparatorilor? Saracii nu au nici o vina ca au pus botul reclama mincinoasa a constructorului!!! Sa lase padurea in pace si sa ceara de urgenta constructorului sa scoata fonduri sa faca descarcarile in centura asa cum a promis. Sunt satul de pomenile aruncate de la bugetul de stat ca sa acoperia prostia unora si lacomia unor sarlatani.
   Ar trebui verificata si autorizatia de constructie a astora ca inteleg ca ei construiesc blocuri in continuare desi nu au cale de acces.

 2. Noroc cu UMB ca mai vedem si noi ceva realizari in termen, in aceasta tara.
  Daca ajungea acest tot la chinezi sau italieni, era vai mama noastra si cu A0.
  Se vede din avion somnul din CNAIR care nu a pregatit birocratic o descarcare provizorie cat mai aproape de DN2 astfel incat sa poata fi folositi toti cei aproape 20 de km din acest sector nordic.
  Felicitari constructorului pentru o noua deschidere inainte de termenul contractual!
  Asteptam turarea motoarelor spre maxim si pentru A7, astfel incat sa se poata circula in vara lui 2025 de la Bacau la Bucuresti doar pe autostrada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *