SURSE Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie

G4Media mai 28, 2023 1 comentarii
budai

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut, duminică, ministrului muncii, Marius Budăi, să se întâlnească de urgență, luni, cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede decât termenul convenit iar profesorii să primească salarii mărite înainte de data de 15 iulie, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, după discuţiile cu reprezentanţii părinţilor şi a elevilor, că revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie.

”Premierul Ciuca a cerut devansarea și accelerarea calendarului pentru legea salarizării, pentru ca revendicările profesorilor să fie soluționate cât mai rapid”, au precizat sursele G4Media.ro. Poziția premierului vine după ce joi au protestat în Piața Victoriei peste 15 mii de profesori care au cerut salarii mai mari iar pentru marți este așteptat un nou miting la Cotroceni.

Guvernul a anunțat, duminică, prin purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, că va începe luni discuțiile cu toate sindicatele, începând cu Educația, pentru următoarea lege a salarizării.

După profesori, și sindicatele din alte domenii au anunțat manifestații de amploare. Cărbunaru a repetat de mai multe ori în conferința de presă de duminică, la prânz, că ministrul Muncii, Marius Budăi, va începe dialogul cu toate sindicatele ”începând cu Educația”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a început conferința vorbind despre ordonanța de urgență pregătită de Guvern care va asigura majorări a veniturilor personalului didactic, ca o formulă tranzitorie până la următoarea lege a salarizării.

Astfel, Guvernul propune plata în două tranșe a sumelor de 2500 lei pentru personalul didactic și auxiliar și 1000 de lei pentru personalul nedidactic, anunțând o dislocare totală de fonduri de peste 700 milioane de lei, din care 410 milioane bani de la UE.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. De asemenea, doresc să vă informez pe dumneavoastră de o importantă hotărâre adoptată, în această zi, de Comitetul Politic Executiv, privind nivelul de trai al oamenilor muncii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *