Taiwanezii de la TSMC pregătesc investiții de 100 de miliarde dolari pentru a crește producția de cipuri

Redacția apr. 1, 2021 0 comentarii
chip pixabay

 

Cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), plănuiește să investească 100 de miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a-şi creşte capacitatea la fabricile unde sunt produse cipuri, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Printre clienţii companiei taiwaneze TSMC se află giganţii americani Apple Inc şi Qualcomm Inc.

În urmă cu câteva zile, Intel a informat că va construi două fabrici în Arizona, SUA, şi îşi va deschide unităţile clienţilor din afară, o provocare directă pentru companiile care produc cele mai avansate cipuri: TSMC şi Samsung Electronics Co Ltd. Investiţia Intel se ridică la 20 de miliarde de dolari.

Rolul central al Taiwanului în producerea de cipuri a ieşit în evidenţă în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), când s-a înregistrat o creştere semnificativă a cererii de cipuri din partea companiilor care produc smartphone-uri, sisteme de jocuri video şi alte dispozitive tech. De această cerere beneficiază firme ca TSMC. Anul acesta, titlurile TSMC au urcat cu aproape 10%, iar capitalizarea sa bursieră se situează la aproximativ 542 miliarde dolari. În mai, compania anunţase că intenţionează să construiască propria sa fabrică în Arizona, de 12 miliarde dolari.

Guvernele şi companiile străine fac de asemenea presiuni asupra Taiwanului să rezolve criza de cipuri pentru industria auto. Producătorii auto din întreaga lume, printre care Renault, Ford Motor, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Nissan Motor şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *