Târgul de Crăciun de la Sibiu, în top 10 târguri de Crăciun din lume

Redacția nov. 24, 2022 2 comentarii
Târgul de Crăciun Sibiu

Sibiul are unul dintre cele mai bune târguri de Crăciun din lume, conform listei publicate de site-ul global de turism Big 7 Travel pentru anul 2022.

Cele mai bune 50 de târguri de Crăciun din acest an au fost alese în funcție de mai mulți factori, inclusiv, dar fără a se limita la, popularitatea rețelelor sociale, varietatea vânzătorilor, mâncarea, divertismentul, tradițiile locale, numărul de vizitatori, sugestiile scriitorilor Big 7 Travel și premiile anterioare. Portalul de turism Big 7 Travel este unul global, citat inclusiv în reviste precum Forbes.

Târgul de Crăciun din Sibiu, care a fost deja deschis și își așteaptă vizitatorii până la începutul lui ianuarie 2023, a fost desemnat al 10-lea cel mai bun eveniment de acest gen din lume.

„Cel mai magic târg de Crăciun din România nu are loc în București, ci la 4,5 ore distanță spre nord, pe străzile pietruite din Sibiu. În marea piață, peste 100 de tarabe vor vinde decorațiuni festive, jucării pentru copii și ceramică locală, precum și vin fiert, turtă dulce și castane prăjite. În acest an, vor exista o roată mare, un carusel și o grotă a lui Moș Crăciun. Vinul fiert, turta dulce și castanele prăjite sunt toate în meniu, dar păstrați loc pentru specialități locale precum Kürtőskalács (prăjituri la proțap) și cozonac (pâine dulce)”, este descrierea portalului de turism.

Acesta estimează că peste 400.000 de participanți vizitează târgul de Crăciun de la Sibiu, în timp ce popularitatea pe TikTok se ridică la 773.900 de afișări.

Târgul Winter Wonders din Bruxelles, Belgia, se află în fruntea listei din 2022, urmat de Gendarmenmarkt din Berlin, Germania și Christkindlmarket de inspirație bavareză din Chicago, SUA.

Top 10 este completat de Piața de Crăciun din Birmingham Frankfurt (Birmingham, Marea Britanie), Satul de Crăciun Palatul Belvedere (Viena, Austria), Piața de Crăciun din Cracovia (Dresda, Germania), Piața de Crăciun din Cracovia (Cracovia, Polonia), Piața de Crăciun Continentală Galway (Galway, Irlanda), Zagreb Advent (Zagreb, Croația) și Târgul de Crăciun din Sibiu (Sibiu, România).

Comentarii

  1. Cred ca este o gluma aceasta stire. Luand in serios acest tip de fake , anul trecut am vizitat acest targ. Peste 50% din gherete nu au legatura cu Craciunul, iar restul , produse din Dragonul Rosu, la pret de lux. Pretul unui vin fiert, in pahar de hartie , echivala cu pretul unei cani de vin, cu cana cu tot, la targul de craciun din fata palatului Schoenbrunn, Viena. Iar in perioada de varf, te calcai pe picioare unii pe altii, din cauza aglomeratiei si a locului foarte mic. Ca organizare, identic cu cele organizate de Iulius in Timisoara, Cluj si Iasi. Inteleg ca este usor sa cumperi o recenzie pozitiva, si chiar ieftin, dar ar trebui sa aveti ceva limite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *