Tarifele trecerii cu bacul pe Dunăre, între Chiciu și Ostrov, vor fi reduse. Operatorul Ostrovit și-a asumat în fața Consiliului Concurenței scăderea prețurilor

barje Dunare Foto: captura, stirileprotv

Compania Ostrovit, singura care operează traversarea cu bacul pe Dunăre între localitățile Chiciu și Ostrov, s-a angajat în fața Consiliului Concurenței să reducă tarifele de traversare pentru autoturisme, anunță instituția.

Consiliul Concurenței a derulat o investigație față de Ostrovit SA privind un posibil abuz de poziție dominantă pe piața de transport public de persoane şi/sau de mărfuri, cu bacul, între localităţile Chiciu (judeţul Călăraşi) și Ostrov (judeţul Constanţa).

Autoritatea de concurență are suspiciuni că Ostrovit SA ar fi folosit în mod abuziv poziţia sa dominantă prin impunerea, fără a avea o justificare economică, unor tarife excesive (majorate cu 75%), începând cu 15 martie 2021, pentru traversarea Dunării, cu bacul, între Chiciu și Ostrov. „O asemenea practică poate afecta consumatorii, având în vedere că Ostrovit SA este singurul operator de transport public de persoane şi/sau de mărfuri, cu bacul, între aceste localități, iar clienții nu au altă posibilitate de a obține acest serviciu”, arată instituția.

Astfel, potrivit Consiliului Concurenței, angajamentele propuse de Ostrovit SA prevăd reducerea tarifului aplicat autoturismelor pentru traversarea Dunării cu bacul de la 70 de lei/autoturism/trecere la 55 de lei și implementarea unui mecanism de ajustare viitoare a tarifului în funcție de evoluția costurilor, cu practicarea unei marje de profit ce nu va depăși 20% – 30%. Compania se angajează să își revizuiască tarifele o dată la trei luni.

Foto: captura, stirileprotv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *